Infraestructures i serveis

Maçanet demana una moratòria per no assumir el deute de Rec Madral

Valorat en 6,7 milions derivats del servei de l’aigua a Residencial Park, la llei d’acompanyament dels pressupostos l’obliga a assumir-los subsidiàriament

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva ha demanat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) una moratòria d’un o dos anys per evitar haver d’assumir el deute de 6,7 milions d’euros que Rec Madral té amb l’ACA derivat de la prestació del servei a la urbanització Maçanet Residencial Park. L’alcaldessa, Natàlia Figueras, va traslladar ahir al director general de l’ACA, Samuel Reyes, aquesta petició, per evitar assumir aquest deute que no li pertoca, però que, d’acord amb la llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat, hauria d’assumir subsidiàriament durant aquest exercici. Figueras va avançar que l’ACA veu amb bons ulls aquesta moratòria i que les dues parts s’han compromès a concretar aquest tema i d’altres relacionats amb la problemàtica de l’aigua a Residencial Park.

L’alcaldessa va explicar que també va traslladar a Reyes la situació en aquesta urbanització després que l’Ajuntament decretés l’emergència en el servei i n’assumís la gestió. Segons Figueras, li va exposar el pla director per posar al dia les instal·lacions i la xarxa d’aigua potable de Residencial Park i sobre el procés d’adquisició de la concessió, ara en mans d’una particular. “Li hem traslladat la importància de la connexió a l’ATL per no patir per l’abastament en zones com Residencial Park i, entre d’altres, el polígon”, va dir.

Nova depuradora

Posteriorment, Reyes i Figueras van presidir la inauguració de les obres d’ampliació de la depuradora de Maçanet, que han comportat una inversió de 6,4 milions d’euros i que han servit per duplicar la seva capacitat. Amb l’ampliació la planta ara té una capacitat de tractament de 2.000 m³/dia, equivalent a una població de 16.000 habitants (abans la capacitat era equivalent a 5.833 habitants). Amb aquesta ampliació, les 25 depuradores en servei a la comarca de la Selva garanteixen el sanejament d’aigua per a més del 94% de la seva població.

Els treballs han consistit en la remodelació completa de la planta –que es va posar en servei el 1979 i es va ampliar el 1995–, i han suposat pràcticament la construcció d’una depuradora nova. Les obres han durat catorze mesos.

La depuradora dona servei a Maçanet de la Selva, el nucli del Molí i els polígons industrials de Puigtió, Can Roure i la Torderola. El tractament de la planta és de tipus biològic, amb eliminació de la matèria orgànica, el nitrogen i el fòsfor, i disposa d’un sistema de desodoració. El punt d’aportació de l’aigua tractada és la riera de la Torderola, dins de la conca del riu Tordera.

LA FRASE

Estem elaborant el pla director per al servei a Residencial Park i ens caldran ajuts
Natàlia Figueras
alcaldessa de maçanet

LA XIFRA

6,7
milions
d’euros és el deute que Rec Madral té amb l’Agència Catalana de l’Aigua per Residencial Park.

LA DATA

1979
és l’any en què
va entrar en servei la depuradora de Maçanet de la Selva, que es va ampliar el 1995.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA