Infraestructures i serveis

Denuncien la “paràlisi” del projecte del nou hospital Trueta

Entitats veïnals i professionals sanitaris asseguren que s’han pres decisions que obstaculitzen el projecte

Associacions de veïns, professionals sanitaris i particulars reclamen en una carta que es desencalli la construcció del nou hospital Josep Trueta. “Manifestem la nostra preocupació per la paràlisi que pateix el projecte [...]. Una paràlisi difícil d’entendre atesa la importància del projecte, que és tan decisiu per la sanitat pública de Girona i les seves comarques”, expliquen. En concret, denuncien que el lliurament de terrenys a la Generalitat, situats entre Salt i Girona, s’està endarrerint sense que el regidor d’Urbanisme i Activitats, Lluís Martí, hagi donat explicacions. “La seva gestió no ha aconseguit desencallar el problema, sinó que més aviat l’ha agreujat. Per estalviar els costos amb la cessió de terreny i prioritzar la marca Girona del nou hospital ha pres decisions que obstaculitzen el seu desenvolupament”, exposen els firmants en la carta.

També denuncien l’expropiació de l’edifici on viu la família Bellsolà, que forma part del patrimoni arquitectònic gironí, i que com a compensació econòmica es classifiqui com a sòl edificable uns terrenys veïnals destinats a equipaments. També alerten que els terrenys que l’Ajuntament de Girona vol cedir són inundables i que això fa “incompatible la construcció de l’hospital.”

Per aquest motiu demanen que, si abans de les eleccions municipals no s’han cedit els terrenys a la Generalitat, les candidatures que pactin una comissió tècnica que tiri el projecte endavant; que es tinguin en compte els criteris professionals dels professionals sanitaris i de l’Observatori del Campus de Salut Girona-Nou Trueta, que la participació de Girona al campus biomèdic no comporti la separació física dels espais assistencials i posi en risc la qualitat assistencial, que es preservi el patrimoni històric i arquitectònic de Santa Eugènia de Ter, així com els seus usos històrics, i que la planificació urbanística del nou Trueta tingui en compte la mobilitat que generarà el nou equipament a tota l’àrea comarcal del Gironès.

Dissabte que ve farà dos anys que es va anunciar l’emplaçament definitiu del nou Trueta, que, segons les previsions inicials, hauria d’entrar en funcionament el 2028.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró
llengua

El govern aprova el decret per als projectes lingüístics de centre

barcelona
Societat

Mor Jim Harris Simons, matemàtic i llegenda de Wall Street

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

girona

Mataró tindrà una nova roda de fira de 30 metres i més dies amb descomptes

mataró
societat

La Patum de Berga manté el pressupost en 456.000 euros

berga
societat

El pare de la nena morta per la mare a Sant Joan Despí nega que l’acusada tingués cap problema mental

barcelona
Societat

Conveni amb la Fundació Ramon Noguera per tenir cura de gats de carrer

llagostera
patrimoni

Malmeten unes escales del Park Güell

Barcelona