Infraestructures i serveis

No a la MAT de la Selva arriba al Parlament Europeu

L’ens parlamentari accepta debatre i investigar la proposta del ramal i de la subestació de Riudarenes

La plataforma ho celebra i recorda que ara hi ha unanimitat que no són justificats

El Parlament Europeu ha acceptat la petició de No a la MAT d’investigar i debatre la proposta de ramal i subestació de 400 kV de Riudarenes. La plataforma havia fet arribar el mes de juny passat al Comitè de Peticions de l’ens parlamentari la denúncia dels diferents incompliments de la legislació europea del projecte.

Aquesta comissió ha respost a No a la MAT que admet la seva petició perquè la matèria s’inclou en l’àmbit d’activitats de la Unió Europea i que sol·licita a la Comissió Europea que realitzi una investigació de diversos aspectes del problema a partir de la documentació presentada. Al mateix temps informa que remet també la informació al Comitè de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària del Parlament Europeu per incloure-la en l’ agenda de debat. 

Prèviament, els set eurodiputats catalans (PSC, ERC, Junts i En Comú Podem) havien tornat a enviar una carta a la comissària d’Energia, Kadri Simson, amb l’estudi que demostra que el ramal no és necessari i denunciant les vulneracions de les directives europees. “L’admissió de la petició arriba en un moment de màxima unitat de tots els agents implicats en el fet que és un projecte innecessari, injustificat i obsolet, a banda de la seva gran afectació mediambiental i de salut al territori”, sentencia No a la MAT. A més, recorda que l’Estudi del Clima-Diputació de Girona va motivar aquest estiu que tant la Diputació de Girona com el Parlament de Catalunya donessin suport a una resolució per demanar-ne la derogació definitiva. Lamenten, no obstant això, que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, que és el responsable de l’obra, continuï sense donar cap resposta i l’obra segueixi en la planificació. Està prevista per al 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona