Infraestructures i serveis

La CUP denuncia la terminal de transport terrestre a la desembocadura del Francolí

El partit es mostra contrari al que considera una “ampliació” del Port de Tarragona

Sospita que el Moll de Balears es destinarà als creuers

La CUP ha presentat al·legacions contra dos punts del Pla Especial de Desenvolupament Urbanístic del Port de Tarragona. La primera fa referència al planejament d’una terminal de transport terrestre a la desembocadura del Francolí, una zona humida amb “protecció ambiental” que demanen “no continuar trinxant”, com ha indicat la regidora de la CUP a Tarragona, Eva Miguel. Els cupaires refusen que s’incorporin aquests terrenys a la zona de servei del port per activitats auxiliars. La segona queixa està relacionada amb el moll de Balears. El pla preveu que sigui un lloc “de pujada i de baixada de passatgers”, sense “especificar” que el dic es destini als creuers. Amb tot, la CUP s’ha mostrat contrària al que considera una “ampliació” del port.

El Pla Especial de Desenvolupament Urbanístic (PEDU) delimita i defineix els usos dels espais portuaris i s’ha redactat entre l’Autoritat Portuària de Tarragona (ATP) i l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament tarragoní. Al desembre, el PEDU es va portar a la junta de govern local per aprovar la tramitació inicial i tots els grups amb representació van votar a favor, excepte la CUP.

Amb aquest gest, Eva Miguel ha lamentat que “ERC i Junts combreguin amb el model actual del port de Tarragona, que implica un model desorbitat de creixement, sobretot de creuers”. La regidora també ha recordat que el consistori de Tarragona té un projecte per renaturalitzar la zona del Francolí, però acabaria “on arriba el domini públic”.

Per la seva banda, la diputada cupaire Laia Estrada ha assegurat que aquesta “ampliació” del port “encaixa perfectament” amb el projecte de Hard Rock. “Hem passat del turisme de sol i platja, a turisme de creuer i casino”, ha deixat anar. “És el desarrollisme de tota la vida”, ha insistit. Finalment, ha fet una crida a participar en la manifestació unitària a Barcelona contra l’ampliació de l’aeroport del Prat, el Hard Rock i el Quart cinturó, prevista el dissabte 4 de març, a les sis de la tarda, a la plaça de Catalunya de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia