Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Millora de la connectivitat a Mas Oliva, a Roses

Les obres d’instal·lació de la nova passera que uneix la zona residencial de la urbanització de Mas Oliva, des del carrer d’Oslo –a l’altura del carrer de París–, amb el marge esquerre de la riera Ginjolers ja han finalitzat. El nou pas habilitat millora la connexió entre els dos costats de la riera i facilita el recorregut a peu entre la urbanització i la zona escolar i el nucli urbà de la població.

La nova passarel·la continua la millora de l’accessibilitat a banda i banda de la riera Ginjolers iniciada l’any 2014 amb el pont cromàtic situat a l’altura de la plaça de la Victòria Catalana.

El nou projecte a l’altura del carrer d’Oslo ha tingut en compte consideracions d’estètica, resistència i adaptació a l’entorn, optant per un pont amb paviment de taulons de fusta sintètica de 16 metres de longitud i 3 d’amplada, protegit amb una barana de barres circulars d’acer Corten inclinades de manera aleatòria. Tot l’espai està proveït de balises que il·luminen el paviment de la passera durant la franja horària nocturna.

Als dos extrems del pont, la connexió amb les voreres adjacents s’ha resolt mitjançant un tram d’escala amb tres graons i rampes per a persones amb mobilitat reduïda. En la projecció de la passarel·la s’han tingut en compte la no-afectació a la llera de la riera i les cotes d’aigua necessàries, segons l’estudi d’inundabilitat realitzat prèviament. L’actuació s’ha completat amb la creació d’una plataforma pavimentada que facilita l’accés des del carrer d’Oslo, on s’han instal·lat bancs i arbres. El cost total del projecte ha estat de 141.000 euros.

L’intent del 2021

Els treballs per fer una passarel·la en aquest mateix espai ja s’havien adjudicat fa dos anys, però no es van arribar a executar mai perquè la pujada dels preus va fer inviable poder-los engegar. L’empresa adjudicatària del primer concurs va desistir de tirar endavant l’obra perquè no podia assumir el sobrecost afegit al preu amb què havia guanyat el concurs i per això es va haver de tornar a treure a licitació amb un càlcul de costos posat al dia. Aquest entrebanc va motivar que el projecte s’endarrerís. El consistori, encapçalat llavors per ERC, va haver d’actualitzar el projecte i modificar-ne i adaptar el disseny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Alteracions a Rodalies el cap de setmana per obres a la R2 i Regionals Sud

Barcelona
sequera

El govern deixarà omplir piscines si s’obre el seu ús a la ciutadania

barcelona
patrimoni

Culmina la restauració del monument a Rafael Casanova

barcelona

Un escut com ha de ser

Malgrat de Mar
Moda

Custo tanca la 080 i passa el relleu a la setmana de la moda nupcial a Montjuïc

Barcelona
Medi Ambient

Costes desmunta estructures velles a la platja de Badalona

Badalona
La monarquia

‘Grandes de España’

SALUT

El Maresme alerta el jovent del risc de les begudes energètiques

MATARÓ

L’ampliació del Bloc quirúrgic del Santa Caterina, en marxa a finals d’any

girona