Infraestructures i serveis

Infraestructures

Alarma entre els veïns de Joan Miró per la instal·lació de casetes d’obra de la L8

L’inici dels treballs per instal·lar les casetes d’obra per l’allargament de la L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat al parc de Joan Miró de Barcelona ha fet saltar les alarmes entre els veïns de l’Eixample que volen protegir més d’un centenar d’arbres. Una piconadora aixecava la gespa aquest dimecres al matí al damunt del dipòsit d’aigua que hi ha al davant de les Arenes. De moment, els 118 exemplars afectats encara hi són. La previsió és que no es comenci la tala fins a l’estiu.

En un comunicat, la plataforma Salvem el parc Joan Miró titulat No en el nostre nom! denuncia que no s’ha avisat el veïnat de l’inici de les obres i reitera la denúncia “per la insensibilitat social i mediambiental mostrada” tant per la Generalitat com per l’Ajuntament de Barcelona. “Estem convençudes que es pot fer l’ampliació de la L8 sense malmetre el parc”, defensen. Els veïns insisteixen que hi ha alternatives a la tala d’arbres: “Però sempre ens hem trobat una oposició dura que tot ho trobava massa car, o que afectava massa a la circulació dels vehicles, o a la futura transformació de la Fira de Barcelona”. “És realment un projecte d’una altra època pretendre ubicar la zona logística d’una obra d’aquesta envergadura dins l’única gran zona verda de bona part de l’Eixample, el centre de la ciutat, la zona més poblada, densa i amb menys verd i més contaminació”, argumenten.

La pressió ciutadana ha fet replantejar l’afectació de les obres al parc i ha salvat una setantena d’arbres que inicialment tenien els dies comptats. Les entitats veïnals adverteixen que “si finalment s’imposa la força dels que manen”, no es donaran per vençudes i restaran vigilants sobre la minimització de les afectacions i el compliment dels terminis i dels compromisos sobre la futura rehabilitació global del parc, que inclou la reposició i trasplantament de l’arbreda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet