Infraestructures i serveis

InFRAESTRUCtures

Les obres per unir Girona amb Sant Gregori a través d’un tram de via verda, a licitació

L’Ajuntament de Girona ha tret a licitació les obres per unir els municipis de Girona i Sant Gregori a través d’un nou tram de via verda. En concret, es rehabilitarà el corriol de la zona industrial de Domeny Sud que va des de la fàbrica Nestlé fins a l’alçada del camp de tir, al carrer de Can Torroella. Es tracta d’1,26 km que es crearan de nou amb àrees d’estada, per tal de millorar l’accessibilitat i la connexió entre les dues poblacions. D’aquesta forma es pretén aconseguir una millora paisatgística global i desenvolupar un nou actiu de turisme sostenible natural i verd en aquesta zona. Les obres s’han tret a licitació a un preu de 401.194,48 euros (IVA inclòs) i una durada prevista de 5 mesos.

Concretament, es millorarà el corriol del polígon de Domeny Sud que transcorre per darrere la fàbrica Nestlé i connecta amb l’inici del carril bici que va a Sant Gregori. Es tracta d’un camí estret i de difícil accés que passa pel marge esquerre del riu Ter. També s’actuarà en el camí del carrer de Can Benet del Riu que connecta amb el carril bici del carrer de Roberto Bolaño Ávalos i, per tant, amb la resta de la ciutat de Girona. L’objectiu és completar la ruta del camí fluvial del Ter, obrint un nou recorregut pedalable i de senderisme dins el municipi de Girona, que connecti aquest amb Sant Gregori, la Vall de Llémena i el territori del voltant, i alhora donar a conèixer aquest espai fluvial d’interès ecològic i paisatgístic.

Aquesta connexió permetrà millorar els actius destinats a les activitats de senderisme i de ciclisme, generant valor a l’oferta turística i, alhora, creant un nou espai pel lleure i la mobilitat activa de la població local.

L’actuació s’engloba dins el projecte Menja’t Girona, que té per objectiu principal convertir les Hortes de Santa Eugènia i les Ribes del Ter en un pol del turisme sostenible de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la ‘superilla’ de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA