Infraestructures i serveis

infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

El ministre de Transports creu que “no hi ha cap predilecció estranya per Madrid”, tot i que admet s’hi executa més del 100% pressupostat

El ministre de Transports i Sostenibilitat, Oscar Puente, insisteix que l’Estat inverteix el que li correspon a Catalunya i discrepa de la tradicional acusació de deixadesa inversora al país, tal com va fer també la seva antecessora al càrrec, Raquel Sánchez. Puente ha recordat que el 2023 es van destinar 940 milions en inversions a Catalunya, uns 250 més que a Madrid.

Puente ha repassat avui en una conferència al Cercle d’Infraestructures l’estat d’algunes obres a Catalunya, on assegura que el nivell inversor estatal és el correcte “per pur sentit comú: per la seva posició geogràfica, pel seu volum de població i pel pes industrial i econòmic”. Això si, admet que a Catalunya, tot i pressupostar-se més inversions que a la comunitat de Madrid, s’hi acaba executant només el 46%, el 2023, mentre que a Madrid s’ha superat el 100%. S’ha defensat assegurant que la inversió real a Catalunya no seria “ni tan sols la darrera de la llista” amb un 46%, per davant d’Andalusia (38% dels 731 milions. “Per tant, no hi ha cap predilecció estranya per Madrid”, s’ha atrevit a remarcar.

Pel que fa a projectes concrets, la comissió de seguiment dels accessos al port de Barcelona ha aprovat el conveni per finançar les obres de 730 milions. Ha citat també altres grans obres en execució o projectes de futur com la remodelació de Sants, la Sagrera, la B-40 fins a Granollers o l’ampliació de l’aeroport del Prat. “Quan es viatja per la resta d’Espanya, on no hi ha alta velocitat, ni tan sols Rodalies o autovies, difícilment se sosté que en Catalunya hi ha dèficit d’infraestructures.

Els treballs al corredor mediterrani comporten des de fa molt temps alteracions en el servei de l’R4 en els darrers quatre anys i per aquest motiu Puente ha volgut expressar la seva “total empatia” i els ha demanat “una mica més de paciència”. “Quan culminin aquestes obres i el soterrament de Sant Feliu notaran la indiscutible millora que suposa tenir una infraestructura 100% renovada”, ha assenyalat.

Pel que fa el traspàs de Rodalies, el ministre ha insistit que segueix “els seus ritmes” segons les previsions i que les comissions dels diferents àmbits continuen fent el seu camí. També ha reivindicat el Pla de Rodalies, del qual ha dit que ja s’ha executat obres per import de 1.700 milions d’euros i ha recordat la compra d’un centenar de trens, que començaran a circular a partir de l’any que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
SALUT

Astrazeneca demana a la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona