Infraestructures i serveis

Mobilitat

Castelldefels tanca de manera definitiva el carril central de la plaça Colom, reservat per al bus M5

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Castelldefels ha començat els treballs per tancar definitivament el pas interior de la rotonda de la plaça Colom. La reforma de la plaça Colom era una de les actuacions destacades de la remodelació de la C-245 al pas per Castelldefels. El passat mandat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els diferents ajuntaments governants pels socialistes van culminar la reforma de la C-245, entre Castelldefels i Cornellà. Entre d’altres, l’objectiu era fomentar una mobilitat més sostenible amb carrils bici i prioritat per als autobusos, el que va incloure la creació d’una nova línia que transita per la carretera, l’M5. A la plaça Colom, l’anterior rotonda es va reformar amb un carril central destinat a aquest bus. La carretera es va obrir al trànsit ja reformada, però el pas central es va mantenir tancat.

El procés va coincidir amb un canvi de govern a Castelldefels: va passar de mans socialistes al PP, que no havia estat mai partidari d’aquesta configuració. Segons l’alcalde, Manu Reyes, per permetre que l’M5 passi pel mig de la rotonda s’ha de tancar el pas, amb un semàfor, al bus que va de Castelldefels a Barcelona. Reyes és crític amb la reforma global de la plaça, que ha complicat el trànsit a la zona.

L’Ajuntament assenyala que comparteix l’objectiu de prioritzar el transport públic sobre el vehicle privat. Però diu que les proves fetes demostren que el fet que només pogués circular una línia pel pas central faria que “un major nombre de persones usuàries de transport públic vegin incrementat el seu temps de viatge”, referint-se a les altres línies que transiten per la plaça Colom. El pas al mig de la rotonda, a més, confon molts conductors, el que fa augmentar el risc d’accidents. Els treballs per tancar el pas conclouran aquesta setmana, un cop fet el tractament perquè l’acer instal·lat tingui el mateix aspecte que el de la resta de la rotonda.

Reyes ha lamentat que “l’obra de l’Avinguda Constitució li costarà a l’Ajuntament un total de 10,2 milions d’euros que pagarem fins al 2030, i a més hem de corregir les deficiències d’un projecte mal definit per l’anterior equip de govern”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La Diputació avança 1,9 milions per trobar fuites d’aigua en 120 municipis

Tarragona
salut

Crida a la ciutadania per “salvar” el servei de pediatria de l’Hospital de Mataró

Mataró
sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Barcelona
Societat

Inversió de 5, 7 milions per transformar l’Artèxtil en un campus sanitari de la UAB

Sabadell

Di-Versiones, Julieta i Pelukass, caps de cartell dels concerts de Festa Major

salt
societat

El Tour, el nou gran esdeveniment que també acollirà Barcelona

Barcelona
societat

Inici d'estiu a les platges metropolitanes amb un 20% menys d’espai de sorra

Montgat

David Montoro relleva Isaac Padrós com a president de Multicapacitats

GIRONA
societat

Adjudiquen les obres per recuperar l’aigua de la mina del barri Fortuny

Reus