Infraestructures i serveis

Comencen les obres del nou CAP

El nou Centre d’Atenció Primària serà un edifici totalment sostenible

Les obres del nou Centre d’Atenció Primària d’Hostalric ja han començat. El nou CAP es caracteritzarà per la seva estructura innovadora i sostenible. L’edifici s’organitzarà a partir de dues naus paral·leles i dos patis grans que delimitaran l’accés i el vestíbul. Es tracta d’una estructura modular. Des de la seva concepció, l’edifici incorpora criteris de sostenibilitat i eficiència energètica. Es preveu que no requereixi climatització durant bona part de l’any, especialment en els espais comuns. A més, tindrà il·luminació natural a totes les estances, gràcies a les façanes i als patis interiors, i inclourà una pèrgola fotovoltaica per produir electricitat. Un mecanisme d’aerotèrmia permetrà la renovació mecànica de l’aire i també es preveu un sistema d’aprofitament d’aigua de pluja per regar la vegetació. Ocuparà una superfície de 1.119 m² i comptarà amb 12 consultes sanitàries (medicina, infermeria, odontologia, pediatria, i obstetrícia i ginecologia). També disposarà d’una àrea administrativa amb despatxos i sales de treball polivalents, una àrea de personal amb vestidors i sala de personal, una àrea d’activitats comunitàries amb sales per a grups, i una zona de magatzem. El nou cap estarà gestionat per l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i forma part de l’àrea bàsica de salut de Breda-Hostalric, que dona servei a 13.400 persones. Aquest centre serà de referencia per als usuaris dels municipis d’Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu i Massanes.

Aquest projecte, gestionat per la Generalitat, ha estat adjudicat a l’empresa Arcadi Pla i es preveu que tingui un cost de 3,4 milions d’euros. El nou CAP s’ubicarà al carrer Sieira Sanmartín, en un solar cedit per l’Ajuntament, substituint l’actual edifici del carrer Major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia