Infraestructures

Noves esllavissades al Molinet, a l'Estartit

L'Ajuntament va fer veure ahir a l'Estat i la Generalitat la necessitat urgent d'assentar la muntanya

També cau part d'un mur de rocalla a Begur

L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, va demanar ahir per escrit a l'Estat i la Generalitat la necessitat “urgent” de consolidar la muntanya de l'Estartit al passeig Molinet després que s'hagin produït dues esllavissades més en els darrers dies, arran de les pluges constants. “Cal consolidar-la ja”, va afirmar l'alcalde, conscient que no es pot continuar com ara, obligant a tancar aquest tram del passeig per seguretat. Una situació que va tenir lloc l'octubre de 1994, però que en aquest temps, només s'ha actuat, per ara, a la zona urbana.

La primera esllavissada va ser l'11 de novembre. De seguida, l'Ajuntament va encarregar un informes tècnics per una empresa de geologia per dir com està la muntanya. L'informe, que s'ha enviat als dos organismes superiors, deixa clar que la muntanya presenta “una problemàtica geològica”, més quan la situació “d'inestabilitat” és “habitual i repetitiva”. La segona va tenir lloc dimarts. La consolidació de la muntanya al Molinet té un cost, segons projecte revisat en l'anterior mandat de 420.000 euros. Fins ara, les anteriors fases de consolidació ha comportat una inversió de més de 4 milions d'euros

Casa a Begur

La piscina de la casa la Lluna de la urbanització Mas Mató de Begur es troba descalçada arran de la caiguda del mur de rocalla que aguantava el desnivell de la finca. L'esllavissada, que va afectar el carrer Alexandre de Riquer, es va concretar en la caiguda d'uns 40 blocs de pedra. Ahir una màquina preparava les roques per si el propietari decidia refer el mur. Un veí va manifestar ahir que abans caldria fer un mur de formigó, com ja li va dir quan es va fer la casa, fa uns 7 anys.

A Cornellà, preocupats per l'estat dels camins

A Cornellà del Terri –un municipi de diferents nuclis i amb molta població dispersa–, el manteniment de les pistes de terra és forçosament una prioritat i, des de les darreres pluges, una necessitat imperiosa. “La majoria han quedat molt malmeses i en unes quantes s'hi passa amb dificultat”, va manifestar ahir el primer tinent d'alcalde, Salvador Coll. Atesa la situació i com que el municipi no té prou recursos, han demanat a la Generalitat una ajuda per reparar-los, que es canalitzarà a través del Pla d'Obres i Serveis (PUOSC). La llista dels projectes que es presentaven a la nova convocatòria del PUOSC ja estava feta, però l'Ajuntament ha decidit treure la construcció d'una piscina infantil i encabir-hi l'arranjament de les pistes. D'altra banda, els últims aiguats han evidenciat un cop més –consideren a l'Ajuntament– que cal netejar les lleres dels rius i rieres, una feina que reclamen des de fa temps a l'ACA. “També els demanem murs de protecció en determinats punts”, va recalcar Salvador Coll.

R.e.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Detenen un home a Vic per la mort de la seva parella, desapareguda des d’abril

barcelona
transports

La tuneladora reprèn els treballs al tram central de l’L9

barcelona
estat espanyol

L’Audiencia Nacional jutja el jubilat de les cartes bomba

barcelona

La fiscalia alerta cal demostrar el trastorn mental de la dona que va matar la filla a Sant Joan Despí

barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA