Infraestructures

Uns 400.000 habitants esperen dos nous hospitals

El govern té parats per falta de pressupost els hospitals Ernest Lluch a Montcada i Vicente Ferrer de Rubí

El 19 de maig del 2010 l'alcaldessa de Rubí, Carme García, escrivia al seu blog que aquell matí havia estat “un dels moments més esperats i feliços” dels anys que estava dedicada a la política municipal. S'acabava de presentar a Mútua Terrassa, acompanyada del projecte arquitectònic guanyador del concurs per fer l'hospital Vicente Ferrer, que s'havia de començar a construir el 2011 en uns terrenys situats a Can Sant Joan. D'aquesta manera els prop de 200.000 usuaris als quals havia de donar servei provinents de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal podrien deixar d'haver-se de desplaçar a l'hospital de Terrassa.

A la foto hi apareixia l'aleshores consellera de Salut, Marina Geli, però amb el canvi de govern i l'arribada de CiU es va començar a supeditar aquest projecte “a la capacitat inversora del govern”, com no es cansava de repetir el 2011 el conseller Boi Ruiz. Una capacitat inversora que no deixava de reduir-se exercici rere exercici per les batejades com a retallades que encara perduren. L'hospital l'havia de gestionar de forma concertada Mútua Terrassa, que va fer l'encàrrec del projecte, i el cost d'aixecar l'edifici de 22.000 metres quadrats s'enfilava als 45 milions. La principal novetat era que cobriria l'assistència especialitzada amb una àrea de diagnòstic i de cirurgia, amb serveis sociosanitaris, ja que hi havia una zona destinada a ingressos de curta i mitjà estada.

El govern va acabar ajornant definitivament la construcció d'aquest equipament, com també va passar amb l'hospital Ernest Lluch, projectat en un espai de 40.000 metres quadrats a l'antiga fàbrica Redosa de Montcada i Reixac. En aquest cas havia de donar servei a 200.000 habitants més dels municipis de Cerdanyola, Ripollet i Barberà que l'havien reivindicat des de feia anys. De fet, l'equipament hauria d'estar en funcionament des de l'any 2008. Malgrat les reivindicacions de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, que es va manifestar fins a cinc vegades per reclamar la construcció de l'hospital, Boi Ruiz va anunciar primer que el projecte, valorat en 97 milions, s'ajornava fins al 2013, però ja no ha tornat a aparèixer.

LA XIFRA

142
milions
és el cost conjunt de construcció dels hospitals Ernest Lluch, de Montcada, i Vicente Ferrer, de Rubí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS