Societat

Castells

Camises vermelles

La Colla Joves i els Castellers de Barcelona firmen les millors actuacions de la jornada, encapçalades amb el 3 de 9 i el 4 de 9

La diada de festa major de Llorenç del Penedès, la més destacada en una jornada de transició abans d’afrontar l’intensíssim calendari d’agost que ens espera a partir d’ara, va deixar sensacions diverses en les tres colles que hi van actuar.

Després de firmar una prometedora actuació en la Firagost, la Colla Joves es va presentar a la cita amb un programa ambiciós, de fet pràcticament el mateix que havia defensat a Valls, amb el 3 de 9 i el 4 de 9, a més del 3 de 8 amb el pilar –dimecres va ser el quatre– i el pilar de 7. Uns troncs consolidats amb cares noves, uns poms de dalt excel·lents i un pilar que fa molt bona pinta. Ara falta el més difícil: fer el pas decisiu cap a la gamma extra.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona arribava a Llorenç pletòrica i amb la intenció, sobretot, d’agafar confiança amb l’estructura del 2 de 8, que se li està entravessant. Així, la colla va arrencar amb un 3 de 8 amb l’agulla impecable i, tot seguit, va afrontar el 2 de 8 –només n’ha descarregat un enguany–, amb la mirada posada en un hipotètic 2 de 9 que, si ahir les coses haguessin sortit bé i amb una mica més de rodatge, s’hauria pogut veure per Sant Magí.

Però el 2 de 8 de la Jove es va enredar després de la coronació i va acabar cedint de manera molt sorprenent. La colla ha completat aquest castell al pati d’assaig, però a plaça el factor mental supera els castellers. Potser convindria –opinió personal– replantejar l’alineació. La Jove va acabar amb el 4 de 9 i el pilar de 7.

Els Nens del Vendrell van deixar escapar la gran oportunitat que els oferia la cita de Llorenç, on actuen com a colla local, per assaltar el 4 de 9 que van haver de desmuntar per Santa Anna. Els Nens van obrir amb el 5 de 8, una obertura que marcava múscul. Però, amb els aixecadors posats i bona posició, l’enxaneta es va fer enrere. Els Nens van desmuntar l’estructura i, tot seguit, van optar per la torre de 8, un castell que han descarregat en diverses ocasions, però la canalla tampoc ho va veure clar. Conscients que la situació era irreversible, els Nens van reconduir la diada amb el 3 de 8 i el 4 de 8. El pilar de 6 del comiat també es va haver de desmuntar.

Els Castellers de Barcelona necessitaven una actuació convincent com la que van firmar dissabte al vespre a Vilafranca del Penedès. Després d’un inici de temporada molt prometedor, en què van ser de les primeres formacions a descarregar els castells de 9 bàsics, en les últimes actuacions la colla s’havia enredat, precisament, amb el 3 de 9, i això havia generat dubtes.

A més a més, es tractava de l’última aparició dels barcelonins abans de vacances, la qual cosa afegia pressió al compromís. Molt concentrats, els camises vermelles de Barcelona van obrir amb el 5 de 8, que van defensar amb ordre. Amb el pols de la diada ben marcat, la colla va atacar tot seguit el 3 de 9, que va culminar amb una canalla decidida i una baixada certament lluitada. Enfortits moralment, els Castellers de Barcelona van completar la sèrie amb el 4 de 9, que encara va presentar una batalla superior. Tripleta màgica! Els Xicots van començar amb una torre de 8 solvent, però després no se’n van sortir a l’hora de lligar el peu del 4 de 9. Ni les sensacions ni les mides eren les bones, i els Xicots van haver de reconduir l’actuació a la baixa, amb el 3 de 8 i el 4 de 8, ben defensats en els dos casos.

LLORENÇ DEL PENEDÈS, PLAÇA DE LA VILA

Joves Xiquets de Valls:
3/9f, 4/9f, 3/8a, P/7f
Jove Xiquets de Tarragona:
3/8a, 2/8f(c), 4/9f, P/7
Nens del Vendrell:
id5/8, id2/8f, 3/8, 4/8, idP/6
Altres actuacions

Divendres, 4 d’agost

Sant Vicenç de Calders

Nens del Vendrell:

2/7, 4/8, 4/7a, vano de 5

Castellers d’Altafulla:

2/6, 3/7, 4/6a, 2P/4

Dissabte, 5 d’agost

Vilafranca del Penedès

Castellers de Barcelona:

5/8, 3/9f, 4/9f, 3P/5

Xicots de Vilafranca:

2/8f, 3/8, 4/8, P/5

Millars (Catalunya del Nord)
Tirallongues de Manresa:

2/7, 4/8, 5/7, vano de 5

Castellers del Riberal:
3/7, 4/7a, 3/7a, vano de 5

La Mora

Joves Xiquets de Valls:

3/8, 4/8, 5/7, P/6

Nois de la Torre:

3/7, 3/7a, 5/6, P/5

Castellers d’Altafulla:

2/6, 3/7, 3/6a, P/4

Diumenge, 6 d’agost

Castelló d’Empúries

Castellers de Castelldefels:

3/7, 4/7, 2/6, P/5(c)

Vailets de l’Empordà:

2/6, 3/6a, id4/6, 4/6, P/5

Minyons de Sta. Cristina d’Aro:

3/6, 3/6a, P/4



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia