Societat

Denuncien la mort d’un bou embolat a Deltebre

Els fets van passar aquest dimarts al concurs d’emboladors de les festes de La Cava

L’entitat Anima Naturalis assegura que és el segon bou que mor durant la temporada taurina a les Terres de l’Ebre

L’entitat defensora dels drets dels animals Anima Naturalis ha denunciat aquest dimecres la mort d’un bou embolat a Deltebre. L’organització assegura en un comunicat que és animal que perd la vida durant la temporada taurina a les Terres de l’Ebre.

Els fets haurien passat aquest dimarts, 15 d’agost, durant el concurs d’emboladors de les festes de La Cava, al municipi del Baix Ebre. L’entitat animalista va rebre l’avís per diverses fonts de la mort d’un bou que acabava de ser embolat en aquest acte. Segons les fonts, l’animal hauria mort a causa d’un traumatisme encefàlic. Altres fonts apunten que va ser sacrificat després de trencar-se el coll en el forcejament entre els emboladors i el bou, subjectat pel cap amb una corda per a immobilitzar-lo a un piló de fusta. De la seva banda, el Movimiento Antintaurino de Lucha (MAL) ha difós un vídeo de l’incident a les xarxes socials, on assegura que el bou es va trencar les potes.

Anima Naturalis ha anuncia que presentarà una denuncia per aquests fets davant el departament d’Interior perquè s’investigui què va passar, ja que només la Generalitat pot accedir a l´acta del veterinari.

Així mateix, denunciarà l’organització de bous embolats o capllaçats a Deltebre a Interior i al mateix Ajuntament, ja que considera que aquestes pràctiques vulneren les ordenances del municipi, que consideren una infracció molt greu “maltractar agredir físicament els animals o sotmetre’ls a qualsevol altra pràctica que els produeixi com a resultat patiment o danys físics o psicològics si els comporten conseqüències molt greus per a la seva salut”.

L’entitat afirma que el de Deltebre és, com a mínim, el segon bou que perd la vida durant les festes de correbous a les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, explica que el passat 29 de juny es va sacrificar un animal a Camarles durant les festes dels Lligallos. El bou hauria estat incitat a pujar a un obstacle i quan va intentar baixar es va trencar una banya i es va desmaiar. L’animal va ser arrossegat cap als torils amb unes cordes i allà va ser abatut.

Anima Naturalis avança que aquest any hi haurà més denuncies que els anteriors per maltractament d’animals i altres irregularitats, com la continuada participació de menors en els bous capllaçats. Entre aquestes hi ha la d’un altre bou embolat a l’Aldea que se li va caure la bola de foc d’on estava subjectada i li va cremar part de la cara. No obstant això, admet que és difícil que aquestes denúncies s’acabin traduint en sancions.

La directora de l’entitat, Aïda Gascón, destaca que aquest any tenen “més ulls que mai vigilant els correbous, ja que els mateixos veïns de diferents pobles ens informen si detecten maltracte als animals”. “Però la llei es massa laxa i està feta per a protegir als ajuntaments”, lamenta Gascón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia