Societat

Municipal

Santa Coloma posa urnes

Aquest cap de setmana es fan dos processos participatius relacionats amb projectes urbanístics

Avui els colomencs votaran per escollir el nou disseny del passeig de la Salzereda i demà podran opinar sobre Can Zam

Tot i la negativa de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet a facilitar locals municipals per al referèndum de l’1-O, els colomencs podran exercitar el seu dret a decidir aquest cap de setmana, quan estan convocats a opinar sobre els disseny de dos projectes urbanístics cabdals per al municipi.

La primera consulta es fa avui durant tot el dia per triar el disseny urbanístic del passeig de la Salzereda, el front fluvial del riu Besòs. Tots els colomencs que ho vulguin podran votar a partir de les deu del matí a l’escola Santa Coloma, situada al mateix passeig a la cantonada amb el carrer de Francesc Moragas. L’Ajuntament té previst instal·lar tres taules amb urnes. És imprescindible que les persones que vulguin participar-hi estiguin empadronades a Santa Coloma i presentin el seu DNI on consti el domicili a la ciutat. També hi haurà una taula per poder fer suggeriments destinada a les persones que no estiguin empadronades a la ciutat. Un cop tancada la consulta, a les vuit del vespre, la comissió de seguiment del procés farà el recompte dels vots.

Els veïns poden triar entre dues opcions. L’opció 1 situa el passeig al costat del riu. Es tracta de la proposta dissenyada conjuntament amb l’AMB que es va presentar als veïns a la primavera. Arran dels dubtes plantejats pels veïns sobre la idoneïtat del projecte, finalment l’Ajuntament va decidir elaborar una nova proposta, la número 2, que manté com fins ara el passeig al costat dels edificis. Com a pas previ a la votació, l’Ajuntament ha instal·lat durant quinze dies una carpa informativa al passeig on es podien visualitzar els dos projectes a través d’unes ulleres 3D amb tecnologia VR Immersive de realitat virtual 360 graus.

La votació està oberta a tota la ciutat, tot i el rebuig d’una part dels veïns de l’entorn, que reclamaven una consulta més acotada. Ells mateixos van organitzar dijous una marxa per demanar el vot per a l’opció 2, ja que consideren que és la millor per mantenir l’essència del passeig.

Decidir Can Zam

Diumenge serà el torn de Can Zam, on es farà una de les activitats centrals del procés participatiu per definir els usos que ha de tenir la segona fase del parc i que es va encetar al juny. Es tracta de l’Aperi-Zam, una jornada familiar i festiva amb música en directe, una exposició i activitats a la qual s’han inscrit unes set-centes persones, que rebran un lot amb aperitiu i beguda per participant amb productes de comerços colomencs i una petita nevera per a cada família. Tots els que hi assisteixin podran emplenar una butlleta per triar deu propostes d’usos i elements per al parc d’entre les 20 previstes per l’Ajuntament i que són compatibles amb la qualificació de zona verda.

El procés participatiu per definir què han d’incloure els 51.000 m² s’allargarà fins a final de novembre. De moment ja hi han dit la seva aproximadament dues mil persones.

LA XIFRA

3
taules amb urnes
s’instal·len avui a l’escola Santa Coloma perquè els colomencs puguin triar el disseny del passeig de la Salzereda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera