Societat

Successos

Cinquanta-quatre vehicles afectats al Gironès

A la capital de la comarca es van rebentar rodes en 19 vehicles, 16 a Sarrià, 14 a Medinyà i 5 a Llagostera

A Girona també es van trencar vidres

Tot i que Verges va ser la població més afectada pels atacs a vehicles privats, no se’n van escapar d’altres municipis de les comarques gironines. És el cas de Medinyà, amb catorze vehicles afectats, segons el darrer balanç; Sarrià de Ter, amb setze; Girona, amb dinou més, i Llagostera, amb cinc. A Girona els cotxes atacats estaven situats a l’aparcament de terra del costat de la rotonda de l’Assemblea de Catalunya, a tocar del Palau Firal. Els cotxes, segons els Mossos, no lluïen cap mena de distintiu en comú que pugui fer pensar que haguessin provocat l’atac. A més, n’hi havia dos de matrícula francesa. Al sector de Pedret també van aparèixer al matí diversos vehicles amb les rodes sabotejades.

Al municipi de Sarrià de Ter els vehicles estaven aparcats a la plaça d’Emília Xargay i en un carrer proper. L’alcalde del municipi, Roger Torrent, va fer ahir una piulada vinculant directament els atacs a la situació política del país: “A Sarrià de Ter aquells a qui no agrada que sortim al carrer per la dignitat democràtica rebenten rodes de cotxe.” A Medinyà els cotxes atacats estaven al carrer del Doctor Fléming. La presidenta de la comissió gestora, Montse Garcia, no va voler fer la mateixa vinculació amb els fets polítics que feia Torrent, però va admetre que li feia “malpensar” el moment en què s’han donat. Precisament, el municipi va ser escenari d’una concentració al vespre per protestar contra aquest “actes vandàlics”, i s’hi anunciava la presència dels alcaldes de Sant Jordi Desvalls, Vilademuls, Cervià de Ter i Sant Julià de Ramis.

També vidres trencats

A Girona, la mateixa nit també es van registrar atacs en una quinzena de cotxes a l’aparcament del carrer del Poble Sahrauí –al costat dels Maristes–. En aquest cas, els atacs van consistir en el trencament de vidres dels cotxes. D’alguns cotxes hi havia arrencats elements interiors i llançats a terra.

Els Mossos investiguen si els talls vandàlics a les rodes i el trencament de vidres –els dos espais on es van realitzar aquests actes vandàlics estan separats poc més de cent metres– estan vinculats o si, en aquest segon cas, es tractava de robatoris. La mateixa nit també es van trencar vidres de diversos cotxes dins l’edifici Urbis, a Santa Eugènia. Tot i la coincidència en el temps amb els altres fets, des de l’associació de veïns es diu que per la informació que tenen fins ara en aquest cas es confirma que es tractaria de robatoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES