Salut

Salut

Es redueix un 52% la urgència pediàtrica a l’Alt Urgell

La societat Pediatria dels Pirineus presenta la memòria i recull un descens de les cesàries del 40%

Des de la seva creació, l’any 2009, a l’Alt Urgell, Pediatria dels Pirineus ha aconseguit disminuir les visites d’urgències hospitalàries en un 52% a la comarca, segons dades de la memòria d’activitat del 2016. En la unitat maternoinfantil de l’Alt Urgell, la xifra de parts ha crescut un 13% en un any (145 parts l’any 2016 enfront de 128 el 2015), amb un percentatge de cesàries del 16%. Aquesta xifra de cesàries ha disminuït un 40% des del 2012, i se situa dos punts per sota de la mitjana de Catalunya (en el 18%). Així mateix, s’ha consolidat el programa de l’alta precoç de les parteres amb part no complicat (entre les 8 i 24 hores del part), amb què s’ha aconseguit que un 70% del total de parts s’hagin acollit a aquest programa i s’hagi assolit una excel·lent gestió d’estades (estada mitjana d’obstetrícia global d’1,75, rebaixant els 2,02 dies del 2015).

Pediatria dels Pirineus és una societat de professionals que des de l’inici dona servei, per encàrrec del CatSalut, a l’Alt Urgell i, des del 2 d’octubre, ha ampliat la seva activitat a les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. L’objectiu del projecte Pediatria dels Pirineus és garantir una atenció de qualitat, sostenible i eficient en una àrea geogràfica del país on, tradicionalment, hi ha hagut dificultats per garantir les cobertures.

Aquesta atenció és pediàtrica, obstètrica i ginecològica a la comarca de l’Alt Urgell, tant en assistència primària a les àrees bàsiques de salut (ABS) La Seu d’Urgell i Urgell Sud, com en l’àmbit hospitalari a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell. Pel que fa a l’activitat ampliada, és només pediàtrica i inclou l’atenció especialitzada a l’hospital del Pallars i l’atenció primària de les quatre ABS: Tremp, La Pobla de Segur, Pallars Sobirà (a Sort) i Alta Ribagorça (al Pont de Suert). Per poder prestar aquest nou servei, es disposa dels quatre professionals ja existents a la zona i s’han contractat dos pediatres.

LA XIFRA

145
parts va atendre, el 2015, la unitat maternoinfantil de l’Alt Urgell. És un 13% més que el 2015.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES