Societat

El Maresme guanya població de l’estranger i de Catalunya

Els moviments migratoris indiquen, per quart any consecutiu, que la comarca és receptora i acull 3.192 nouvinguts d’altres comarques i de l’estranger, però no de l’Estat espanyol

Venen de països americans i de la UE

L’any passat, al Maresme es van registrar un total de 30.256 migracions. Van marxar de la comarca 13.532 persones i en van arribar 16.724. Les dades recollides a l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme indiquen que la comarca es manté per quart any consecutiu com a receptora de població. Una tendència que s’ha anat consolidant des del 2012, en què, arran de la crisi la davallada de migracions, va caure fins a 641. Des d’aleshores, la remuntada ha estat continuada i el Maresme té saldos migratoris positius de població catalana i estrangera; en canvi, el saldo migratori és negatiu respecte a l’Estat espanyol.

Segons les darreres xifres, la comarca atrau població d’altres comarques catalanes i de l’estranger i presenta més sortides que entrades de ciutadans provinents d’altres comunitats autònomes. En relació a la resta de Catalunya, el Maresme va registrar 9.482 immigracions i 7.445 emigracions; per tant, el saldo migratori és positiu de 2.037 persones. També són positius els moviments residencials en relació a l’estranger. En aquest cas, es van comptabilitzar 4.982 immigracions i 3.726 emigracions; saldo positiu, doncs, de 1.256 persones. La situació es capgira en relació a l’Estat espanyol, en què el saldo migratori és negatiu de 101 persones. Van marxar del Maresme cap a províncies espanyoles 2.361 persones i en van arribar 2.260.

Les entrades des de l’estranger són, en primer lloc, de països americans (1.467; 29.45%), seguides per les provinents de països de la Unió Europea (856; 17,18%). En tercer lloc, arriben a la comarca immigrants de l’Àfrica (716; 14,37%) i de l’Àsia (420; 8,43%). Han estat menors les entrades des de la resta d’Europa (335; 6,72%) i des d’Oceania (19; 0,38%). En un 23,46% dels casos (1.169), no consta el país de procedència. Pel que fa a les sortides a l’estranger, la major part han estat dins la Unió Europea (558; 14,98%) i cap països americans.

El Maresme és la quarta comarca catalana que presenta un saldo migratori positiu més elevat. Només la superen el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat. Dels 30 municipis de la comarca, només registren un saldo migratori negatiu Òrrius, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta.

LA XIFRA

4
pobles –Orrius, Premià de Dalt, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta– registren un saldo negatiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia