Infraestructures i serveis

Acord per millorar el pàrquing de la plaça Europa, a Platja d’Aro

Saba, la concessionària, hi invertirà 1,8 milions d’euros i allargarà la gestió fins al 2046

S’hi previndran inundacions i en reformaran accessos

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i Saba han acordat un paquet de millores i reformes al pàrquing central de la plaça Europa, que l’empresa gestiona a tocar del nucli comercial de Platja d’Aro. Implicarà una inversió d’1,8 milions d’euros, que assumirà la concessionària, a canvi d’allargar en 15 anys la durada del contracte vigent, que expirava el 2031, fins al 2046. L’acord passarà pel ple pròximament.

Entre les obres previstes, el cost d’increment efectiu per a la concessió serà de 1,7 milions, ja que el consistori hi ha fet descomptar algunes obres pendents en el contracte actual detectades per part d’una auditoria externa. Pel que fa a actuacions, l’alcalde, Maurici Jiménez, detalla que hi haurà, d’una banda, una reparació total del ferm, un cop s’hi hagin fet canvis per “recollir i canalitzar les aigües pluvials que provoquen inundacions al Palau d’Esports i Congressos”, també hi posaran plaques solars per abastir els futurs carregadors per a cotxes elèctrics i en reformaran els accessos. S’ampliaran pel costat del carrer de Juli Garreta, amb més espai d’espera per accedir-hi i un carril d’incorporació directa per als vehicles que en surtin, amb la idea de minimitzar els col·lapses. I es limitaran, només a la sortida de les places subterrànies, per Doctor Fleming, on s’eliminarà l’accés actual d’entrada i sortida amb vista a la reordenació del carrer, que s’abordarà la tardor del 2022. No hi haurà un increment de places notable, però també reordenaran els parterres per mirar de guanyar algun espai.

Jiménez explica que l’operació s’havia estat analitzant i debatent des de feia més de tres anys. Sobre la taula hi havia els escenaris de rescatar-la, tot rescindint amistosament el contracte per gestionar-lo des del consistori, i també que l’Ajuntament avancés els diners, que implicaven costos públics. O bé la triada, d’esprémer la concessió. L’alcalde avança que la tarifa per a visitants s’incrementarà en 25 cèntims per hora els mesos d’estiu, però que continuarà sent gratuïta per a veïns o treballadors acreditats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona