Infraestructures i serveis

Figueres controla la neteja viària a través de Fisersa, amb maquinària nova

Tres noves escombradores estan en ús i s’ incorporaran les noves adquisicions abans del juny

El servei depenia fins ara d’una concessió publicoprivada

La neteja viària de la ciutat de Figueres és des de principi d’aquest mes de gener a mans de l’empresa pública Figueres de Serveis SA (Fisersa), que ha iniciat els treballs ja amb nova maquinària adquirida. Des del dia 3, s’han afegit a l’única màquina netejadora que tenia aquest servei (contractat ja fa 20 anys), tres de noves i de compra. Es tracta d’una escombradora d’aspiració de vials de 2 metres cúbics que va costar 132.616 euros i dues màquines netejadores de 2 metres cúbics que han tingut un cost per a l’empresa Fisersa de 262.812 euros. Les noves escombradores, d’última generació, incorporen un tercer braç a la part davantera i un millor sistema de neteja amb aigua, que permet retenir eficaçment la brutícia al dipòsit de la màquina. Els primers treballs es van fer el dia 3 al barri de la Marca de l’Ham de la ciutat.

A finals d’aquest mes de gener està previst que s’incorporin dues màquines escombradores més de 2 metres cúbics que són de lloguer. També ho seran les dues d’aquestes mateixes característiques que està calculat que s’incorporin a la flota abans del mes de juny. Aquest grup de quatre venen a ocupar les quatre escombres d’aspiració de vials de 5 metres cúbics que van adjudicar-se per 744.150 euros a AEBI Schmidt Iberia SA, concurs que una altra empresa va portar al Tribunal de Contractació del servei públic i que té aturada la seva arribada almenys durant un any.

Més material

De la resta de maquinària de neteja viària adquirida per Fisersa hi ha quatre vehicles auxiliars per a operaris de neteja adjudicades a l’empresa DSFK per 168.342 euros i que han d’arribar a finals del mes de març. També hi ha un lot de tres equips hidronetejadors per un valor de 144.462 euros adjudicats a Interdiesel i que ha d’arribar a final d’abril. Entre els mesos de maig i juny s’han d’incorporar tres camions: dos de petits de 3,5 tones amb un valor de 91.719 euros i un camió cisterna de neteja i reg de 8 metres cúbics, amb un cost de 136.082 euros. Aquests últims vehicles s’han comprat a Zona Franca. Amb un contracte menor s’han adquirit també tres bufadors elèctrics.

Pel que fa a efectius humans, la plantilla de la neteja viària s’ha incrementat i ha passat de trenta a quaranta-cinc treballadors. A més, l’Ajuntament està estudiant d’augmentar encara més el nombre d’efectius.

El traspàs del servei de neteja viària de l’empresa mixta Ecoserveis (des del 2001) a la municipal Fisersa està justificada en un estalvi de 170.000 euros anuals. Figueres de Serveis S.A (Fisersa) és una empresa municipal que ofereix els serveis de subministrament i sanejament de l’aigua, mobilitat i manteniment urbà. Recentment també ha assumit la gestió de l’enllumenat públic de la ciutat de Figueres.

LA XIFRA

15
treballadors més.
La plantilla de la neteja viària ha passat dels 30 operaris als 45.

LA DATA

1.1.2022
Nou servei .
El servei de la neteja viària de Figueres és a mans de Fisersa des del primer dia de l’any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona