Infraestructures i serveis

L’edil no adscrita s’avé al nou contracte de neteja de Girona

Pujola permetrà l’aprovació de la gestió externa del servei fins al 2030 si l’equip de govern inclou part del que demana en les clàusules del concurs

L’exregidora de Ciutadans defensa la concessió

La regidora no adscrita de l’Ajuntament de Girona, Míriam Pujola, militant de Ciutadans, s’avé a aprovar el nou contracte de neteja i recollida, transport i tractament de residus, que serà sotmès a aprovació en el ple municipal de dilluns. Segons va explicar ahir en roda de premsa, Pujola ha arribat a un preacord amb l’equip de govern perquè les clàusules del concurs del servei incloguin part de la vuitantena de les seves demandes.

L’equip de govern, en minoria, necessita un vot per aprovar el contracte de neteja, que tota l’oposició va tombar el 26 d’octubre. Ara l’hauria de tirar endavant gràcies al suport de Pujola, que ha accedit a superar “el bloqueig institucional”. La regidora veu lògic que l’Ajuntament deixi l’empresa mixta Girona+Neta –un 25% del consistori i un 75% de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC)– i opti per fer un procés de licitació i externalitzar el servei fins al 2030 via concessió. “La posada a licitació és la millor fórmula, segons els informes de secretaria, d’intervenció i de les àrees municipals”.

A l’octubre, ignorada

La regidora va reconèixer que l’equip de govern, de Junts i ERC, l’havia “anat a buscar” després que el 26 d’octubre va veure frustrat el primer intent per aprovar “la municipalització [del servei] amb gestió indirecta a una empresa”. Ahir va recordar que a l’octubre li havien anul·lat reunions i “mai” se li van respondre les peticions fetes. A més, hauria rebut “pressions” de l’equip de govern perquè els donés suport.

Pujola va ser expulsada del grup de Ciutadans pel portaveu, Daniel Pamplona. Alhora la formació taronja havia tramitat un expedient d’expulsió de Pamplona. Tots dos, antics companys, són no adscrits.

LA XIFRA

30.000
euros
és la partida inclosa en el plec de clàusules per a emergències de neteja, segons va revelar ahir Pujola.

Operaris sense GPS i diners per a emergències

Pujola descarta abstenir-se i dilluns avalarà el nou contracte si no hi ha cap sorpresa. L’edil no adscrita va revelar les incorporacions en les clàusules del concurs sorgides en la negociació amb l’equip de govern. Pujola va explicar que els operaris ja no duran un GPS per saber quin ha estat el seu recorregut durant la jornada laboral, sinó que “el dispositiu de geoposicionament el tindran als cabassos”. A més, hi haurà una partida addicional de 30.000 euros per a emergències extraordinàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona