Infraestructures i serveis

La fiscalia rebrà l’informe sobre els talls de llum del Culubret dilluns

Pere Casellas diu que tot està a punt per iniciar investigacions contra Endesa pels presumptes delictes contra el dret dels consumidors i el benestar de les persones

L’anunci que l’Ajuntament de Figueres portaria els talls de llum a la fiscalia perquè el ministeri fiscal determinés si Endesa era responsable d’algun delicte referit als talls de llum intermitents que pateixen els veïns del barri del Culubret de Figueres és del desembre del 2021. En aquell moment, el vicealcalde, Pere Casellas, es va reunir amb la fiscalia per exposar aquesta problemàtica.

D’aquelles converses en va sortir l’encàrrec de fer un informe detallat dels talls de llum que s’han produït al barri en els últims anys, amb testimonis dels veïns. Això és el que s’està completant ara i el vicealcalde, Pere Casellas, va explicar en el darrer ple de Figueres que s’estava arribant al final. “S’estan fent aquestes declaracions, que no són en format de denúncia però que serveixen per testimoniar quins són els efectes que tenen els talls de llum sobre la vida quotidiana dels veïns”, va assenyalar.

Casellas va confirmar que dilluns l’informe estaria acabat i el presentarien a la fiscalia. “Estarem en condicions de portar a la fiscalia –va explicar taxativament– dilluns vinent l’informe i el posarem en mans del tinent fiscal per començar la investigació sobre les responsabilitats d’Endesa en relació amb la comissió d’algun tipus de delicte contra els drets dels consumidors o contra el benestar de les persones.”

A banda d’aquesta actuació, Casellas va assegurar que tenia el compromís que es farien actuacions més sovint encara contra els fraus de llum a la zona. Advertia, però, que estan en mans dels jutges: “Acaben de canviar jutges d’instrucció i desconeixem el criteri dels nous. Tenim el compromís de la jutgessa degana de fer el màxim per obtenir les ordres d’entrada i escorcoll i fer-ho amb la major celeritat possible. Els requisits són uns, però són interpretables d’una manera o altra.” El vicealcalde, a més, va reclamar en el torn de precs i preguntes, responent a una qüestió plantejada pel regidor Arbolí, que caldria insistir també a Indústria per tal que pressionés Endesa. L’Ajuntament de Figueres assegura que Endesa ha de millorar les instal·lacions de la zona perquè són “obsoletes”.

LA DATA

12.2021
mes
en què Casellas va anunciar que estudiaven portar els talls de llum a la fiscalia. Ara la fiscalia podrà investigar.

LA FRASE

La fiscalia podrà començar ara la investigació sobre les responsabilitats d’Endesa
Pere Casellas
VICEALCALDE DE FIGUERES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona