Infraestructures i serveis

Hi haurà servei de motos elèctriques compartides al voltant de Barcelona

L’AMB ha creat un grup de treball per impulsar el projecte

Les conclusions s’esperen per a la primera meitat del 2023

L’AMB ha constituït aquest dilluns la Taula Metropolitana de la Moto Elèctrica Compartida, un grup de treball que analitzarà la viabilitat d’implantar aquest servei de mobilitat més enllà de la ciutat de Barcelona. Formada per gairebé 90 representants del sector, la Taula estudiarà i consensuarà les principals característiques del servei, tant tècniques com normatives. El calendari preveu sis sessions de treball. En destaquen una sobre experiències europees en la regulació dels serveis de mobilitat compartida, on estan convidades ciutats com Lisboa, Madrid, Milà i Barcelona, i una segona en la que els operadors dels serveis de motosharing seran els protagonistes. L’objectiu es tenir enllestides les conclusions el primer trimestre de 2023.

Entre els propòsits d’aquesta taula, destaquen el fet d’instituir un marc estable de diàleg i participació tècnica sobre el servei de moto elèctrica compartida entre tots els actors involucrats i la identificació de les qüestions rellevants i necessàries per abordar la regulació d’un servei metropolità de moto elèctrica compartida.

Així, s’hauran de debatre i definir aspectes com el nombre d’operadors, els requisits per a empreses i usuaris, les zones restringides, les plataformes de serveis o els règims sancionadors. “Volem parlar amb tothom per definir les característiques d’un futur servei”, resumeix Maite Pérez, cap de servei de planificació de Mobilitat Sostenible de l’AMB.

En funció del debat i les conclusions que se n’extreguin al llarg d’aquests propers mesos, l’AMB podria plantejar una proposta de servei metropolità de motos compartides a la metròpoli de Barcelona. Amb tot, a dia d’avui Pérez reconeix que es fa difícil parlar de terminis per posar-lo en marxa.

Pérez també destaca que han percebut “interès” per abordar la posada en marxa del servei per part dels principals actors implicats en la mobilitat sostenible i que és per això que des de l’AMB han volgut crear aquest espai de “diàleg i consens” perquè tothom hi pugui dir la seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona