Infraestructures i serveis

L’AMB permetrà estacionar patinets als Bicibox

L’endemà que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) instés als operadors públics de busos, trens i tramvies metropolitans que prohibeixin l’entrada de patinets elèctrics durant mig anys després de deflagrar la bateria d’un d’ells en un vagó dels Ferrocarrils, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha decidit permetre que puguin aparcar de manera segura, com també altres vehicles de mobilitat personal (VMP) als mòduls del Bicibox, fins ara destinats a bicicletes.

De fet aquesta és una petició que l’ATM ha fet arribar a l’AMB, que avui ha aprovat a modificació del reglament del servei metropolità del Bicibox per fer-ho factible, ara sotmès a un període d’exposició pública perquè s’hi puguin presentar al·legacions. L’objectiu és afavorir la intermodalitat amb el transport públic metropolità.

La modificació del reglament també inclou ’eliminació de l’abonament e-Bicibox, que donarà pas al nou servei de bici pública metropolitana AMBici, que arribarà a 15 municipis i tindrà 2.600 bicicletes: la creació de nous abonaments de Bicibox i tarifes per a estacionaments de llarga durada; i una nova versió de l’aplicació mòbil Bicibox, que esdevindrà el principal canal d’accés al servei.

El servei del Bicibox disposa actualment de 19.488 usuaris i 2.453 places, i funciona amb diferents formats: en mòduls al carrer (de 14 o 7 places), en aparcaments de gran capacitat a prop d’estacions de tren (per exemple, els models de Gavà i Badalona), en estacions de metro (per exemple, Pompeu Fabra o a Parc Logístic), i en locals a peu de carrer, com és el cas del de Sant Joan Despí. L’AMB està impulsant la implantació de nous aparcaments Bicibox de gran capacitat a l’Hospitalet de Llobregat (Collblanc), el Prat de Llobregat (estació de RENFE, el Mas Blau i a dues estacions de metro L9) i Viladecans (estació RENFE). Aquests espais de gran capacitat se sumaran a la instal·lació de nous mòduls de 14 places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona