Infraestructures i serveis

L’AMB permetrà estacionar patinets als Bicibox

L’endemà que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) instés als operadors públics de busos, trens i tramvies metropolitans que prohibeixin l’entrada de patinets elèctrics durant mig anys després de deflagrar la bateria d’un d’ells en un vagó dels Ferrocarrils, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha decidit permetre que puguin aparcar de manera segura, com també altres vehicles de mobilitat personal (VMP) als mòduls del Bicibox, fins ara destinats a bicicletes.

De fet aquesta és una petició que l’ATM ha fet arribar a l’AMB, que avui ha aprovat a modificació del reglament del servei metropolità del Bicibox per fer-ho factible, ara sotmès a un període d’exposició pública perquè s’hi puguin presentar al·legacions. L’objectiu és afavorir la intermodalitat amb el transport públic metropolità.

La modificació del reglament també inclou ’eliminació de l’abonament e-Bicibox, que donarà pas al nou servei de bici pública metropolitana AMBici, que arribarà a 15 municipis i tindrà 2.600 bicicletes: la creació de nous abonaments de Bicibox i tarifes per a estacionaments de llarga durada; i una nova versió de l’aplicació mòbil Bicibox, que esdevindrà el principal canal d’accés al servei.

El servei del Bicibox disposa actualment de 19.488 usuaris i 2.453 places, i funciona amb diferents formats: en mòduls al carrer (de 14 o 7 places), en aparcaments de gran capacitat a prop d’estacions de tren (per exemple, els models de Gavà i Badalona), en estacions de metro (per exemple, Pompeu Fabra o a Parc Logístic), i en locals a peu de carrer, com és el cas del de Sant Joan Despí. L’AMB està impulsant la implantació de nous aparcaments Bicibox de gran capacitat a l’Hospitalet de Llobregat (Collblanc), el Prat de Llobregat (estació de RENFE, el Mas Blau i a dues estacions de metro L9) i Viladecans (estació RENFE). Aquests espais de gran capacitat se sumaran a la instal·lació de nous mòduls de 14 places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona