Infraestructures i serveis

A la Selva, el porta a porta es va arrelant

Als pobles on el servei el presta el Consell Comarcal, es recull un 32% més de selectiva i en pobles com Sant Julià del Llor i Bonmatí se situa en el 86,3%

L’esforç que ha suposat la posada en marxa de la recollida de residus porta a porta en diferents municipis de la Selva està donant bons resultats, si ens atenem a les dades que el Consell Comarcal va facilitar ahir. La mitjana dels 12 pobles on el servei el presta el consell és del 61,9%, xifra que suposa un increment d’entre un 21% i un 32% des que el sistema es va començar a implantar. Les xifres dels municipis incorporats més recentment conviden a l’optimisme: a Amer han passat del 33% al 79%; a Sant Julià del Llor i Bonmatí, del 45% al 86,3%; a Riudarenes, del 23% al 46,7%, i a la capital, Santa Coloma de Farners, la selectiva recollida suposa el 75,6% del total, quan tot just fa uns mesos era del 34,6%. “Són resultats molt esperançadors”, va manifestar el president del consell, Salvador Balliu. El conseller de Medi Ambient, Joaquim Vivas, va assegurar que s’està treballant perquè la mitjana comarcal vagi augmentant. En aquest sentit, es va donar per descomptat que a curt termini hi haurà més ajuntaments que es decidiran pel porta a porta. Molt probablement això no passarà fins després de les eleccions, en funció de si aquest tipus de recollida s’inclou en els programes electorals dels grups que acabin governant, segons Vivas.

L’alcaldessa d’Amer, Maria Rosa Vila, va explicar que inicialment la idea del porta a porta va ser rebutjada per molts veïns, però que ara mateix feliciten l’Ajuntament perquè “funciona i estan molt contents”. “A l’equip de govern estem satisfets perquè això fa que el poble estigui molt més net; el fet de no tenir contenidors fa que la gent no deixi les escombraries en qualsevol lloc del poble” hi va afegir. Vila va considerar que de mica en mica la gent ha d’anar prenent consciència que cal mantenir l’entorn en condicions.

LA XIFRA

75,6
per cent és la proporció de selectiva respecte al total que es recull a Santa Coloma de Farners.

Un web com a lloc de referència

El Consell Comarcal de la Selva acaba de posar en servei www.laselvarecicla.cat , un web on es dona informació i consells sobre la recollida selectiva, el reciclatge en general i l’educació ambiental. L’objectiu és que aquest web esdevingui el referent dels ajuntaments i ciutadans de la comarca en matèria de recollida d’escombraries i reciclatge. S’hi explica, per exemple, a quin cubells o contenidors s’ha de dipositar cada tipus de residu, la manera de fer compost o els canvis que hi pugui haver en els torns de recollida. Elaborat per Marc Sureda i Xavier Amores, està pensada perquè s’hi pugui arribar fàcilment a través dels dispositius mòbils, ja que està constatat –van indicar– que més de la meitat dels accessos a webs es fan a través de les xarxes socials. Per aquesta raó, s’han activat comptes de Laselvarecicla a Twitter i Instagram. “No obstant, no busquem acumular usuaris, sinó que la informació que s’hi doni resulti útil”, van puntualitzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA