Infraestructures i serveis

sequera

Sancionaran els incompliments reiterats de les restriccions d’aigua

La consellera Jordà deixa clar que el decret de mesures excepcionals funciona com una caixa d’eines i que no hi ha vocació de penalitzar ningú però demana conscienciació

El govern català afirma que no té cap vocació de penalitzar incompliments puntuals de les restriccions en el consum d’aigua que estableix el decret llei de mesures excepcionals i urgents per sequera però també adverteix que estan disposats a sancionar els “incompliments reiterats”. Així, segons recull ACN, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha afirmat des de Castelló d’Empúries que el decret llei és “una caixa d’eines”, que l’important és la presa de consciència de tothom i que les sancions han de ser l’últim recurs: “L’aigua és un bé escàs i , si hi ha algú que no compleix reiteradament, sí, però no hi ha cap vocació en absolut de penalitzar”.

La consellera, però, ha avançat que el govern vetllarà perquè les restriccions decretades es compleixin i de les mesures previstes per fer front a la situació ha destacat l’ampliació de dessaladores i els ajuts directes als ajuntaments –per exemple, per obrir nous pous d’abastament. Jordà, que també és la titular d’agricultura, s’ha compromès a estar al costat de les comunitats de regants com un dels sectors més afectats per la sequera i per les restriccions que suposa l’entrada en situació excepcional –l’aigua per a ús agrícola es redueix un 40% al sistema Ter-Llobregat i a l’aqüífer de Fluvià i Muga. La consellera afirma que “tots hi hem de posar de la nostra part perquè és una situació encara pitjor que la que es va viure l’any 2008. Podem dir que en 29 mesos de sequera tenim els embassaments al 28%”.

La declaració d’excepcionalitat també implica la reducció del 15% de consum d’aigua per a usos industrials, la reducció de l’aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg) i la prohibició del reg de zones verdes, públiques i privades –només es permet regar arbrat i vegetació amb gota a gota o regadora per garantir-ne la supervivència. La neteja de carrers amb aigua potable està prohibida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona