Infraestructures i serveis

mobilitat

El transport metropolità supera al març els viatges d’abans de la pandèmia

El rècord de 97,9 milions de validacions suposa un 3,5% més que els 94,6 registrats l’any 2019

El metro ja supera els nivells d’ús de fa quatre anys també el primer trimestre però no encara la xarxa global

Metro, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), Rodalies i tramvia han superat aquest mes de març el nombre de viatges registrats el 2019, l’últim any d’us normal abans de la pandèmia de Covid-19 del 2020. De fet, el metro, el tramvia i els autobusos interurbans de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat (DGTM) han assolit rècord de viatges fins i tot el primer trimestre de l’any.

Segons les dades de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), la xarxa de transport públic ha assolit al març els 97,9 milions de viatges respecte dels 94,6 que va registrar al mateix mes de fa quatre anys, un 3,5% més gràcies sobretot al paper del metro, el sistema de transport més utilitzat. Dels 3,3 milions de validacions més 2,9 s’han fet a la xarxa de metro i 465.000 a FGC; 308.000 als autobusos de la DGTM; 293.000 al tramvia; 235.000 a Rodalies; i 120.000 als autobusos urbans de fora de Barcelona. Els autobusos de la ciutat, gestionats per TMB, han superat els 18 milions de viatges però encara no han arribat als 19 que van registrar al març de l’any previ a la pandèmia.

El nivell de recuperació del transport en metro l’evidencia el fet que aquest mode aconsegueix també superar en 3,5 milions de viatges els 106 que va assolir el primer trimestre de l’any 2019. Al primer trimestre, només tramvia (amb 123.000 validacions més) i els autobusos de la DGTM (amb 413.000 viatges més) aconsegueixen també superar el llindar del 2019. En el global del trimestre, els busos urbans de Barcelona, Rodalies o FGC encara estan per sota del volum de viatges de fa quatre anys –per exemple els busos de TMB estan encara 5 milions per sota i Rodalies, 1 milió.

Des de l’ATM s’apunta que “cal tenir en compte que el factor teletreball afecta de manera desigual als operadors quant a la recuperació de la demanda”. Lògicament la recuperació és molt major si es comparen les xifres globals d’aquest març amb les del març de l’any passat – 15,6 milions més– o del primer trimestre respecte al del 2022 –52 milions de validacions més.

En darrer terme, ATM també informa que la T-Mobilitat, el nou sistema de validació sense contacte, ja supera el milió de viatges en un dia feiner a tot el sistema gestionat per l’ATM de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera