Infraestructures i serveis

Rodalies

Una nova avaria afegeix més retards a l’R2 Sud

Aquest dimecres Adif recupera la regulació de la circulació de trens per telèfon a la línia per millorar les freqüències de pas

Territori reforça el servei de bus per pal·liar els efectes de l’avaria

Una nova avaria al sistema de senyalització ha sumat aquest dimecres al matí retards a l’R2 Sud de Rodalies, que des d’ahir només ofereix la meitat del servei com a conseqüència de l’incendi d’un quadre de senyals dilluns a la nit a Gavà.

La nova incidència a la infraestructura, que segons Renfe ja s’hauria resolt, ha afegit afectacions de vint minuts als trens que circulen entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona per Vilanova i la Geltrú.

En aquest corredor només circulen dos trens de l’R2 Sud per hora en cada sentit, que realitzen parades a totes les estacions. La incidència també afecta els regionals de les línies R13, R14, R15 i R16 i només passa un comboi per hora i sentit. També es produeixen retards puntuals en els serveis de llarga distància.

Aquest dimecres els tècnics d’Adif han implementant un sistema per regular la circulació de trens per via telefònica amb el que esperen poder ampliar la freqüència de pas fins a tres combois per hora en el tram afectat al llarg de la jornada d’avui.

El ministeri de Transports calcula que l’afectació duri entre tres i quatre setmanes.

Reforç del bus

La Generalitat ha reforçat les línies d’autobús que connecten el Garraf i Barcelona per pal·liar els efectes de les incidències a l’R2 Sud de Rodalies.

El departament de Territori ha activat aquest matí tres autobusos addicionals des de Vilanova i la Geltrú cap a Barcelona que fan parada a Sitges. El dispositiu es repetirà a partir de les quatre per cobrir les tornades de migdia i tarda.

Els cotxes s’activaran a demanda quan es detecti falta de capacitat de les línies de bus exprés que actualment cobreixen els trajectes entre aquests dos municipis del Garraf i Barcelona, els principals perjudicats per l’avaria.

Territori també controlarà la demanda per detectar altres possibles incidències fora de les hores punta i poder posar-hi més vehicles si cal. A més, farà un seguiment de l’afectació que l’avaria i la posterior reparació puguin tenir al corredor de l’R2 Nord per reforçar els serveis de bus del tram del Vallès si és necessari.

El departament facturarà el reforç de busos a la companyia ferroviària, a la qual ha demanat que informi de l’operativa activada arran de la incidència i els reforços previstos per minimitzar-ne els efectes. També demana a Adif que li expliqui les causes de l’avaria i la programació prevista fins al restabliment total.

Reunió amb Adif i Renfe

El govern ha convocat Adif i Renfe a una reunió perquè “expliquin què pensen fer per resoldre la situació” a l’R2 Sud .

Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller de Territori , Juli Fernàndez, durant la sessió de control al govern al ple del Parlament. Fernàndez ha explicat que volen reunir-se aquest mateix matí amb l’operador d e Rodalies i el gestor ferroviari per “saber quines mesures extraordinàries posaran” per solucionar la incidència.

Fernàndez ha criticat que fins ara el titular del servei no ha ofert “cap mesura alternativa” i ho ha hagut de fer la Generalitat. “La gent vol solucions”, ha indicat.

El conseller, que ha fet aquestes afirmacions durant el torn de resposta a una pregunta del PSC a la sessió parlamentària de control al govern, ha etzibat als socialistes que “haurien de demanar disculpes en nom del PSC” a la gent que està patint les afectacions per les incidències. “Lliçons dels que fan que hi hagi un caos vuit de cada deu dies, poques”, ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA