Infraestructures i serveis

sant hilari sacalm

El ple aprova l’inici del procés de municipalització de l’aigua

El ple municipal de Sant Hilari va aprovar dimecres, per unanimitat, l’inici del procediment de municipalització del servei d’abastament d’aigua i d’establiment del servei de gestió integral del cicle de l’aigua. Això engloba l’abastament en alta i el subministrament domiciliari d’aigua potable, les fonts públiques, el clavegueram, el drenatge urbà, el sanejament i depuració d’aigües residuals i la reutilització de les aigües depurades i regenerades. Aquest procés ha de garantir que es facin inversions en la millora dels pous i la construcció d’un gran dipòsit de tres milions de litres.

Aquest és el primer pas perquè l’aigua acabi de titularitat municipal. Per aquest motiu, s’ha creat una comissió que compta amb els tres grups polítics amb representació al consistori (Partit Independent de les Guilleries, ERC i Junts) i experts que oferiran assessorament per validar que el model sigui viable jurídicament i sostenible econòmicament.

Durant els propers mesos s’ha d’acabar de definir com serà la gestió. L’Ajuntament planteja que sigui una empresa mixta, amb un 51% de participació municipal, i que al final de la concessió d’aquesta empresa la xarxa acabi sent pública i municipal. L’objectiu és tenir el control de la gestió de tot el cicle integral de l’aigua, des de la xarxa d’aigua potable fins a la depuració.

El 2015, quan el Partit Independent de les Guilleries va entrar a governa, la xarxa d’aigua era propietat d’una empresa privada, tot i que una resolució judicial havia anul·lat la concessió del servei d’aigua a aquesta empresa. El consistori va optar per expropiar la xarxa, i això ha comportat un llarg procés judicial. Finalment, el consistori ha arribat a un consens amb l’empresa per tal de tenir participació activa en la gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa un any de la creació de la comarca

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona
educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona