Infraestructures i serveis

SERVEIS

El tanatori de Malgrat, aturat des de fa dos anys per falta de connexió elèctrica

L’any 2021, finalitzaven les obres de construcció del primer i únic tanatori de Malgrat de Mar. Un equipament gestionat pel serveis funeraris Cabré i Junqueras que ja disposa d’altres edificis arreu del Maresme. L’anunci d’obertura de les instal·lacions es va anar dilatant en el temps, fins que es va assenyalar l’agost del 2022 com a data d’obertura. Prop de dos anys després, continua tancat i barrat perquè hi manca el subministrament elèctric. Els antics propietaris dels terrenys, a l’entrada sud de la població i a tocar de la carretera N-II, no van assumir els costos de les connexions i l’Ajuntament es va veure obligat a fer-se’n càrrec de manera subsidiària. El consistori va anunciar llavors que avançaria la inversió de 160.000 euros i, posteriorment, la reclamaria a qui correspongués.

“És una situació angoixant que ha arribat a un punt insuportable. Tenim un espai nou de trinca que no es pot fer servir, amb el perjudici que això ens suposa com a empresa”, es lamenta Josep Maria Mons, gerent de la funerària. Mons explica que, un cop es disposi de corrent elèctric, però, la posada en marxa no serà immediata i caldrà com a mínim un mes “per fer les proves necessàries i comprovar que tot vagi bé”. L’edifici consta de tres sales de vetlla, un oratori i un aparcament per a una trentena de vehicles.

Intercanvi de retrets

L’alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas, atribueix el retard a les traves que posa la companyia per recepcionar els treballs de connexió a la xarxa que ha dut a terme una altra companyia per encàrrec del consistori. “No tenen cap mena de pressa per fer la feina que els toca fer, malgrat que coneixen de sobres la situació i saben que és un servei necessari”, exposa l’alcaldessa, que lamenta que no és l’única vegada que Malgrat pateix un retard en les connexions elèctriques. “Vam tenir un carrer amb un sotrac a la vorera d’un metre de fondària per dos d’amplada que van trigar dos anys a arreglar”, assegura. Des d’Endesa rebutgen que la responsabilitat del retard sigui seva. “Tenim l’obligació de comprovar que es compleix la normativa abans de donar el vistiplau, i durant aquest temps s’han detectat errors reiterats que calia resoldre”, apunten fons de la companyia, que avancen que el procés es troba en la recta final. “Només queden uns serrells per oficialitzar la recepció i donar d’alta el servei”, apunten les mateixes fonts.

El tanatori de Malgrat formava part d’un projecte molt més gran de ciutat sanitària que, en un espai de 37.000 m², també incloïa un geriàtric, pisos tutelats per a gent gran i una residència per a persones amb discapacitat psíquica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

Queda desert el concurs públic de la barca “Tirona” a l’estany

Banyoles

Masquef escenifica el seu full de ruta de Figueres fins al 2030

figueres

Una figuerenca guanya el IX Premi de Recerca en Memòria Democràtica

figueres

24 joves del Baix Empordà , becats per la Fundació Impulsa per cursar FP

la bisbal d’empordà

Les estacions de Bordis, Sant Jordi Desvalls i Camallera, més accessibles

bordils
Medi ambient

Formaran voluntaris per preservar la tortuga careta al Garraf i el Baix Penedès

Sitges

Maçanet impulsa la creació del nou polígon de Fontanilles

maçanet de la selva
medi ambient

Els 27 donen llum verda definitiva a la Llei de Restauració de la Natura

barcelona
Medi Ambient

Prop de 800 al·legacions contra la planta de biogàs de la Sentiu de Sió, a la Noguera

Balaguer