Infraestructures i serveis

Es confirma que les delegacions de TV3 i CatRàdio a Girona aniran a l’Espai Santa Caterina

Les delegacions de Tv3 i CatRàdio a  Girona s’ubicaran a l’espai de Santa Caterina després d’un “treball exploratori” fet en els darrers mesos que “confirma la seva idoneïtat; tant des del punt de vista de les instal·lacions, com per la seva ubicació i els serveis disponibles”. Així ho descriu una nota interna a què ha tingut accés aquest diari. “Alhora es proposarà posar en marxa una comissió de treball mixta per comptar amb les aportacions de la plantilla de totes dues delegacions i acabar de tancar les característiques que queden per definir en el nou espai”, s’afegeix en la comunicació interna.

Aquesta agrupació de redaccions i d’espai es fa per “permetre que les delegacions de televisió i ràdio treballin de manera coordinada i amb una distribució més eficient dels recursos”. També s’apunta en la nota que l’adequació de la seu de Santa Caterina “implicarà una renovació tecnològica i d’equipaments molt necessària”. S’assegura que això significarà que la delegació de Girona serà la primera que “renovarà els equips tecnològics, al mateix nivell del que s’està fent amb els estudis i platós de TV3 a Sant Joan Despí i de Catràdio a Barcelona“.

Ara mateix la delegació de la televisió catalana està situada al barri de Montjuïc mentre que la redacció de la ràdio és al carrer de Barcelona. Tots dos locals són de propietat.

Les reticencies

El consell Professional dels Informatius i Esports de TV3 va denunciar al mes d’abril en un comunicat que col·locar les dues redaccions en el “mateix lloc” on hi ha el govern “posa en qüestió” la independència dels mitjans públics. “Només la presència física de la CCMA, que es preveu que sigui visible des del carrer, ens associa directament a un braç del govern, com si en fóssim un departament més”, assenyala el comunicat.

El Consell Professionals dels Informatius de TV3 recordava que a final de febrer ja es va instal·lar la nova delegació de la CCMA a la Catalunya del Nord en el “mateix edifici” del govern de la Generalitat a Perpinyà. “Llavors, ja es va comprometre la independència i la neutralitat dels mitjans públics, i ara torna a passar amb l’agreujant que és una delegació molt més gran”, denuncia.

Quan va transcendir la febrer la intenció del Corporació ja va causar malestar entre els treballadors de la delegació de Girona que, amb el canvi, ja sospitaven que la unificació de redaccions era més a prop.

Els treballadors reclamen que s'aturi

Els comitès d'empresa de Tv3 i Cat Ràdio han explicat en un comunicat que aquest dijous, mentre els representants dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio estaven  reunits amb una representació de la direcció de la CCMA per fer-los veure els greus inconvenients laborals, logístics i reputacionals d’unificar les delegacions de tele i de ràdio de Girona a la seu de la Delegació del Govern, el Portal Intern ha publicat una "nota enganyosa que distorsiona completament la realitat". "És un fet sempre imperdonable però encara més si es fa en un mitjà de comunicació públic", diuen. 

"A la reunió -expliquen des dels comitès- els representants dels treballadors hem manifestat amb unanimitat la nostra rotunda oposició a la decisió presa pel Consell de Govern de la CCMA, que té com a principals arguments crear un aparador de la marca 3Cat al centre de Girona i activar les tan famoses palanques econòmiques, venent-se les actuals seus de tele i ràdio a la capital gironina, que són de propietat de la CCMA". A més neguen que s'hagi creat “una comissió tècnica amb treballadors per definir les característiques del nou espai” i, a més, "en la nota de la direcció publicada al Portal Intern s’obvia que l'espai elegit sigui compartit amb dependències del Govern."

Reclamen l'aturada del projecte i que es tingui en compte "l’oposició al projecte de tots els representants dels treballadors, comitès d’empresa, consells professionals i delegada dels treballadors de Girona". 

S'oposen al trasllat perquè no hi ha espai suficient per a la gent ni per als materials de treball necessaris; perquè el local forma part del complex de la seu del govern i això "compromet l'activitat professional, la independència i la imatge dels nostres mitjans" i també perquè la ubicació de la nova seu al centre de la ciutat és un aparador que "empitjora les condicions laborals del personal i de les instal.lacions". 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia