Societat

successos

Mor un home en caure d’un tercer pis per un cop de vent

Les comarques de Tarragona s’enduen la pitjor part de l’episodi de mal temps que arriba a sumar ratxes de fins a 102 km/h

Els Bombers de la Generalitat atenen un total de 644 avisos

Un home de 56 anys mor a Segur de Calafell, al Baix Penedès, en caure des d’un tercer pis a causa d’un fort cop de vent. Aquest és el balanç més dramàtic de l’episodi de mal temps –amb ratxes de fins a 102 km/h– que ahir va obligar a activar l’alerta del Ventcat arreu de Catalunya. Segons va explicar Protecció Civil, el telèfon d’emergències va rebre una trucada poc abans de les 11 del matí en què s’informava que l’home, que estava reparant la persiana de casa seva al carrer Delta de l’Ebre, havia perdut l’equilibri per una forta ratxa de vent i s’havia precipitat al pati interior del bloc on vivia des d’un tercer pis. Els serveis d’emergència es van desplaçar fins al lloc dels fets amb tres ambulàncies i es van practicar a la víctima maniobres de reanimació cardiopulmonar, però no es va poder fer res per salvar-li la vida. També al Baix Penedès el fort temporal de vent va provocar estralls en algunes carreteres, com ara la TV-2127 que es va haver de tallar a l’altura del Vendrell per la caiguda d’un arbre.

Les pitjors conseqüències de l’episodi de vent es van notar arreu de les comarques de Tarragona i al litoral i el prelitoral de Barcelona. La circulació de trens entre Tarragona i Mont-roig del Camp va quedar interrompuda al migdia i posteriorment es va poder reobrir de la capital tarragonina fins a Salou, però no entre Salou i Mont-roig del Camp. En aquesta zona el trànsit ferroviari afecta els trens de llarga distància del corredor mediterrani i regionals de la línia R16.  Renfe va establir un servei alternatiu per carretera entre Salou i Mont-roig del Camp i estava previst que dos trens regionals que es van aturar a Tres Camins i a l’entrada de Tarragona, reiniciessin la seva marxa i per la resta de trens de llarga distància es va habilitar un servei alternatiu per carretera entre Tarragona i l’Aldea.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana de Tarragona va registrar nombroses incidències provocades pel fort vent que va tirar 19 motos a l’avinguda Roma i dos semàfors en aquesta via i a la Rambla Vella. També es van haver de retirar una quinzena d’arbres que van caure a diferents punts de la ciutat, es van arrencar plaques de teulades sense provocar danys greus i es van desprendre tendals de balcons i es van trencar vidres. Pel que fa a Reus, la policia va atendre una vintena d’incidències, la majoria per culpa de la caiguda d’arbres i branques a la via pública. Cap d’aquestes va provocar ferits.

Pel que fa a Barcelona ciutat, les ratxes de vent que a la ciutat van arribar als 76 km/h van causar destrosses en una desena de parades de la Fira de Reis i va obligar la Guàrdia Urbana a precintar l’espai i a tallar la circulació de vehicles perquè els bombers poguessin actuar i netejar la zona. Els Bombers de la Generalitat van atendre un total de 644 avisos, 258 de la zona de Tarragona i el telèfon d’emergències va informar que havia rebut fins a 1.175 trucades pel fort vent.

LA XIFRA

644
avisos
van atendre ahir els bombers pels episodis de fort vent i el telèfon d’emergències va rebre 1.145 trucades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES