Societat

Extingit l’incendi forestal de Castelldefels

Les flames afecten una superfície de 6,8 hectàrees d’arbrat i matolls al barri del Poal

Una espurna en una torre elèctrica o residus urbans s’apunten com a possibles causes de l’incendi de Castelldefels

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit aquest dimarts al migdia al matí l’incendi que crema des de dilluns a la nit en una zona forestal de Castelldefels (Baix Llobregat). Les flames afectat 6,8 hectàrees.

El foc es va declarar cap a les vuit del vespre al turó del Poal i en aquell moment bufava un fort vent calent a la zona que va contribuir a la propagació de les flames. Els Bombers el van estabilitzat cap a la mitjanit i poc abans de tres quarts de vuit del matí d’aquest dimarts l’han donat per controlat. Durant tota la nit quatre dotacions dels Bombers han continuat remullant la superfície afectada. A primera hora del matí s’ha dut a terme el relleu dels efectius que treballen a la zona i es preveu la incorporació de les ADF de la zona per donar suport a les tasques d’extinció.

El foc s’ha donat per extingit al voltant de la una del migdia, un cop els efectius han revisat i remullat tota la zona. Les 7 dotacions (5 vehicles d’aigua i 2 de comandament), juntament amb les unitats de l’ADF de Castelldefels i de Sant Ramon que hi han estat treballant durant el matí ja es retiren de la zona.

L’incendi ha afectat una superfície de 6,8 hectàrees d’arbrat i matoll del Parc Natural del Garraf, segons els Agents Rurals.

Al llarg de la nit s’han dut talls de subministrament elèctric per garantir la seguretat en les tasques d’extinció que han afectat uns 6.000 abonats de les urbanitzacions del Poal, Bellamar i el Baixador. Protecció Civil informa que ja s’ha restablert totalment el servei elèctric a la zona.

L’agència d’emergències ha desactivat aquest matí la prealerta del pla Infocat. Durant la incidència els usuaris de teleassistència de l’àrea han rebut l’avís de quedar-se a casa i tancar portes i finestres per evitar possibles molèsties pel fum.

Dues persones han estat desallotjades preventivament d’una masia aïllada pel fum.

Bombers de la Generalitat ha mobilitzat fins a 17 dotacions (11 vehicles d’aigua i 6 de comandament, entre les quals hi ha unitats GRAF) arran de la incidència. També han participat en les tasques d’extinció 16 vehicles de les ADF i uns 40 voluntaris, Policia Local, Mossos d’Esquadra, un tècnic de Protecció Civil i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en prevenció.

Una espurna elèctrica o residus urbans, possibles orígens del foc

L’incendi a la urbanització del Poal podria haver estat causat per una espurna al costat d’una torre elèctrica o també per residus urbans, d’acord amb les hipòtesis amb les quals treballen sobre la zona els Agents Rurals.

Aquest dimarts al matí, els investigadors del cos treballen en una zona molt delimitada al voltant d’una torre elèctrica, situada prop del carrer Antoni Gaudí, on també hi ha diversos habitatges que tot i les flames no van haver de ser desallotjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia