Societat

Societat

35.000 persones vibraran al Cós Blanc de Salou

És l’acte més emblemàtic de la festa major d’hivern de la capital de la Costa Daurada i és capaç d’omplir els carrers com en dates estiuenques

Concerts, activitats per a la mainada, la Fira Xic’s, balls d’envelat, esports, la trobada de gegants, cercaviles... Ja fa dies que a Salou despleguen la vuitantena d’actes que s’han preparat per a la festa major d’hivern, però també és cert que tothom espera amb impaciència el més gran i singular de tots: el Cós Blanc. “Quan acaba una edició, les colles ja comencen a preparar la del següent any perquè és una festa molt entranyable i tothom s’hi aboca.” Així descriu Maria José Rodríguez la implicació de les colles en aquesta desfilada, que tindrà lloc demà a partir de dos quarts de set de la tarda. Les dades són com sempre espectaculars, amb una rua de vint-i-vuit carretel·les tematitzades, 2.500 participants, més de 20.000 quilos de confeti que es dispararan des de 20 canons, llum làser i canons d’il·luminació de darrera tecnologia, la música del DJ Mocho i l’animació del locutor Juanma Hidalgo. Se sonoritzaran vora 500 metres del carrer Ciutat de Reus amb l’equivalent al so de deu concerts reunits en un únic espai del municipi. L’alternativa per als qui vulguin seguir la desfilada amb un ambient més familiar serà el carrer Barcelona. Preveuen 35.000 visitants arribats d’arreu.

Si bé la gran festa del Cós Blanc serà dissabte a la tarda, els actes relacionats ja començaran divendres amb la versió Xic’s per a la mainada . Dissabte al matí serà la cercavila de lluïment de les carrosses, el vermut popular i la zona jove. A la tarda, com a alternativa s’ha programat un concert de festa major amb l’orquestra Montgrins i després de la desfilada, la nit s’allargarà amb el concert del grup No Words i el ball, també amb la Montgrins.

Traca final

Diumenge, actes tradicionals com la fideuada popular al Club Nàutic, el concert i ball amb l’orquestra Nova Blanes, la cercavila de diables i elements de foc i l’espectacle pirotècnic posaran el punt final a la festa major. Només quedarà l’apèndix infantil de dilluns, amb la fira, la zona de tallers, el cinema i la festa de videojocs i realitat virtual Game Experience.

Cós Blanc

3 de gener, a les 18.30h

www.salou.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia