Societat

trànsit

afectacions per la nevada

Normalitat viària després de la nevada a cotes baixes

Només dues carreteres (BV-1341 i BV-4024) continuaven tallades de les deu afectades dilluns a la nit a la Catalunya Central i al Vallès

208 alumnes no van poder fer classe

Els municipis de la Catalunya Central, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental afectats per la neu que va caure en cotes baixes dilluns a la tarda, però també els del sud del país afectats per la forta calamarsada, van anar recuperant la normalitat durant el matí d’ahir. Ja a primera hora els treballs de les màquines llevaneus, la sal tirada en carreteres i carrers i la pujada de la temperatura per la sortida del sol van permetre de normalitzar el trànsit en més d’una vintena de carreteres afectades, de manera que a la tarda només es restringia la circulació totalment a la BV-4024 de Bagà al coll de Pal –afectada des del temporal del 5 de febrer– i a la BV-1341 a Sant Quirze Safaja. En altres tres carreteres durant la tarda encara era obligatori l’ús de cadenes: a la BV-4031 de Castellar de N’Hug, a la GIV-5201 a Viladrau i a la BV-5114 a Fogars de Montclús, segons anava actualitzant el Servei Català de Trànsit.

Dilluns a la tarda la neu i la pedra va agafar a cotes més baixes de les esperades i va atrapar alguns conductors en una desena de carreteres: a l’AP-7, a l’A-7 i a l’N-340 a Torredembarra, a la C-58 a Vacarisses, a la C-25 entre Espinelves i Arbúcies, a la C-17, a la C-59 a Sant Feliu de Codines i a d’altres carreteres locals, com les de Matedepera i Rellinars i la de Tiana a Mollet, entre d’altres.

Les comarques de la Catalunya Central es van llevar en gran part emblanquinades, amb neu poc habitual en llocs com ara el monestir de Montserrat, i amb temperatures molt gèlides (-10 a Guardiola de Berguedà i -9 a Viladrau). Després dels problemes de circulació i de les cues que hi va haver dilluns al vespre a dues de les principals vies de comunicació d’Osona, l’eix transversal i la C-17, a primera hora del matí la situació viària en aquestes carreteres es va restablir, amb avisos de perill per gel a la calçada.

Dels 208 alumnes de Catalunya afectats per alguna alteració en les rutes de transport escolar, ahir al matí 142 eren de la Catalunya Central. A l’Anoia 80 alumnes van quedar sense transport després de suspendre’s les rutes de la urbanització Pinedes d’Armengol de la Torre de Claramunt a l’institut de Capellades, i de la mateixa urbanització a l’escola Torrescasana de la Torre de Claramunt. A Osona es van suspendre les rutes de Viladrau a l’institut de Taradell i de Seva al mateix institut, amb afectació a 34 alumnes. Al Moianès es va cancel·lar la ruta de transport escolar de l’Estany i Collsuspina fins a l’institut Moianès, fet que va afectar 28 alumnes.

Conductors atrapats

Al Vallès Occidental molts conductors van quedar atrapats durant més de quatre hores a la C-58 a Vacarisses i fins passats deu minuts de les deu de la nit no es van obrir les barreres del peatge de la C-16, la via alternativa. Va haver-hi problemes per accedir a Rellinars i Viladecavalls i a les urbanitzacions de Castellar (el Racó, el Balcó i Airesol), Matadepera i Sant Llorenç Savall, amb restriccions al pas de línies d’autobús.

També va passar a la part alta de Barcelona, on malgrat escampar 28 tones de sal es va haver de tallar la carretera de Vallvidrera i l’Arrabassada més de dues hores durant la nit i van deixar de donar servei les línies de bus 118 i 128 fins a les dotze del migdia.

La neu a cotes baixes va fer presència passades les tres de la tarda a la Conca de Barberà i les Garrigues, però sense provocar incidències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia