Societat

PEP MÍNGUEZ

DIRECTOR DEL FESTIVAL DE FOTOGRAFIA ANALÒGICA REVELA’T DE VILASSAR DE DALT

“La fotografia analògica té un reforç que ens sembla fantàstic”

El Revela’t és un festival destinat als amants de la fotografia analògica que es fa a finals de maig a Vilassar de Dalt. Afronta la sisena edició sent una referència arreu del món

Què té la fotografia analògica que no té la digital?
Tota una sèrie de valors implícits que són la constància, la paciència o el compromís. Són uns aspectes que s’han descuidat amb l’avenç cap al digital, un format que també està molt bé i del qual no som contraris. La fotografia analògica té un reforç que a nosaltres ens sembla fantàstic per progressar. Són més de 300 tècniques on compta molt l’error. És un format que s’aprèn mitjançant la prova i l’error i en què la foto no es pot corregir si surt malament.
Per què es van decidir a engegar un festival de fotografia analògica?
Va ser una mica de manera fortuïta. Vam convidar un gurú d’una tècnica fotogràfica del segle XIX, Quinn Jacobson, per l’aniversari d’una web que teníem. A partir d’aquí molta gent ens va demanar complementar els tallers que Jacobson va venir a fer amb una sèrie d’exposicions. La cosa va anar creixent i aquí va néixer el festival gairebé sense voler-ho, i ara ja farem la sisena edició.
I per què a Vilassar de Dalt?
Perquè som d’aquí. Com que va sorgir de forma fortuïta hem anat mantenint-ho aquí. Tenim accés a molts locals i la connivència amb l’Ajuntament, a banda de tota la gent que ens ajuda. Tenim moltíssims voluntaris; sense ells, seria impossible fer el Revela’t.
A més, també desenvolupen activitats del festival a Barcelona.
La marca Barcelona és molt important i al festival hi ve gent de tot arreu. L’any passat van venir persones d’Austràlia, del Japó, etc. El coneixement que aquesta gent té de Vilassar de Dalt és bastant limitat, però Barcelona sí que la coneixen. D’aquesta manera s’aconsegueix vincular la marca Revela’t amb la marca Barcelona. Allà hi portem una sèrie d’exposicions que, amb el títol Off Revela’t, duem a terme en tretze galeries, de moment. És en aquests llocs on farem una vintena d’exposicions.
Quin ambient es respira al festival?
Hi ha de tot. Des de les persones que només venen atretes pel fet que és un festival de foto analògica fins a curiosos o públic infantil i familiar. L’ambient és molt maco.
Com afronten aquesta sisena edició?
El nom del Revela’t es va sentint cada vegada més. Això fa que puguem accedir a fotògrafs de més pes. Aquest any tenim una exposició de l’actor Jeff Bridges, tot i que no sabem si vindrà.
Quin balanç en fa, del trajecte fet fins ara?
Hem evolucionat molt. Al principi era una cosa que fèiem sense entendre ni conèixer aspectes com ara les subvencions. Això ens ha ajudat a tenir diners per poder convidar més persones i consolidar l’equip. Dia sí dia no rebem propostes de gent que vol participar al festival, ja no per a aquest any, sinó que tenim oberta ja la programació per a l’edició del 2019. La cosa va molt bé i estem contentíssims.
Per tant, creu que ja està plenament consolidat el Revela’t?
Sí, però mirem d’anar avançant i cada vegada tenim més projectes de futur. Volem exportar la marca i crear un xarxa amb altres festivals d’aquest tipus d’arreu del món. Això ens beneficiaria molt per trobar alguna subvenció europea que ens permetria fer una cosa molt més gran.
Acaben de firmar un conveni amb l’Ajuntament de Vilassar de Dalt. En què es tradueix?
Doncs en el suport que ja tenim des del segon any del Revela’t i que cada any s’ha anat incrementant. No només des del punt de vista econòmic, sinó també pel que fa al suport de tot el personal de l’Ajuntament. El conveni és per poder mantenir tota aquesta estructura durant tot l’any i poder-nos organitzar millor.
Pel festival hi han desfilat primeres marques fotogràfiques i expositors tant nacionals com internacionals. Com s’aconsegueix això?
Any a any. Crec que el Revela’t ja és conegut per a molta gent que li agrada la fotografia analògica. Vas a qualsevol lloc i parles del festival i la gent ja sap de què va. Si saps tractar bé la gent, ells mateixos ja et recomanen. Hi ha hagut persones, fins i tot de l’estranger, que aquest any han parlat del festival i els han aconsellat que, si en tenien l’oportunitat, hi participessin. Això està molt bé.
La població de Vilassar de Dalt s’hi ha implicat en el festival?
Sí, cada vegada més. Al principi hi havia el desconeixement de l’activitat. A algú li podia semblar que miràvem cap enrere, però realment ha estat tot el contrari. Hi ha hagut com una mena de boom de la fotografia analògica i això ho notem a tots nivells. També per part de la població de Vilassar de Dalt, ja que cada vegada s’hi implica més i, any rere any, se sent més seu aquest festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona