Societat

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes se suma a la vaga del 8-M

Demana la participació de tota la comunitat educativa i la suspensió d’activitats avaluables

La USTEC, sindicat majoritari a l’escola pública convoca la vaga general de cara al 8 de març

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) s’ha adherit a la convocatòria de vaga del 8-M convocada per diversos sindicats i col·lectius feministes i ha demanat que per dijous se suspenguin les activitats avaluables i l’assistència obligatòria al llarg de la jornada.

En un comunicat, l’entitat recalca que “encara avui hi ha desigualtats” i que la comunitat universitària “no n’és una excepció” i, per això, reclama a les universitats que “prenguin una actitud de tolerància zero davant de les violències masclistes, assegurant la creació i l’aplicació de protocols”.

“Cal vetllar perquè no hi hagi bretxa salarial en les universitats, perquè tant homes com dones puguin accedir en igualtat de condicions a llocs de treball de qualitat i les treballadores de les universitats no es vegin discriminades per raó de gènere”, afegeix el CEUCAT.

Cal recordar que el sindicat majoritari entre els mestres de l’escola pública, la USTEC, ja es va sumar aquest dilluns a la convocatòria de la vaga general el Dia Internacional de les Dones, en un col·lectiu on les dones representen un 75% del personal docent.

Comissions Obreres i la UGT convoquen vaga de dues hores en cadascun dels torns de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia