Societat

trànsit

afectacions per la nevada

La neu provoca talls de carreteres i anul·la serveis de transport escolar

Han quedat afectades vint-i-sis rutes de transport escolar

Protecció Civil ha desactivat el pla Neucat a mig matí

La neu que ha caigut aquest dimarts de matinada arreu del país, fins i tot a la zona alta de Barcelona i Collserola, ha provocat algunes afectacions de trànsit, amb talls de carreteres i obligació de portar cadenes, i amb el transport escolar, amb 26 rutes afectades. Protecció Civil ha desactivat el pla Neucat a les 11h, un cop ha passat el front de nevades i també s’han aixecat les restriccions i principals afectacions diàries

A primera hora, el Servei Català del Trànsit ha mantingut la restricció de circulació de camions de gran tonatge en algunes vies principals fins a les 08.00 hores. La mesura, que inicialment estava prevista fins a les 06.00 hores, s’ha allargat per la previsió que continués nevant. A partir de les 8h s’ha permès la circulació de camions de 7,5 tones o més, excepte a l’A-2 entre Tàrrega i Esparreguera ia la N-340, entre Vallirana i Sant Cugat Sesgarrigues.

Mentrestant, a causa de la nevada a les 9h hi ha cinc carreteres secundàries tallades. Les carreteres tallades són la BV-1415, a Cerdanyola del Vallès, la BV-1462, a Barcelona, la BV-2425 a Castellví de Rosanes, la GIV-4016, a Toses, i la GIV-5201 a Viladrau.

Cadenes

A més, cal circular amb cadenes en sis carreteres, com ara la N-340 a Vallirana, l’accés al Pla de Beret, la C-28 al Port de la Bonaigua, la L-500 a Pont de Suert fins al balneari de Boí, la 501 entre la Vall de Boí i el Pla de l’Ermita, i la N-260 entre Sort i Ribera d’Urgellet. A deu carreteres cal circular amb precaució perquè hi ha neu o glaç a la calçada.

Neu a cotes baixes

De fet, la neu ha arribat a punts pròxims del litoral. Segons han informat Protecció Civil a través de Twitter, de matinada s’han acumulat fins a 3 centímetres a Vallvidrera, el Tibidabo i la Floresta, un centímetre a Corbera de Llobregat i a Sant Fost de Campsentelles, que estan a 300 metres de cota, i ha nevat sense agafar en algun barri de Barcelona, com Montbau.

De fet, la neu ha deixat fins a 25 centímetres de gruix al Tibidabo, en el què s’ha convertit la nevada més important de l’any a la zona més alta de Barcelona, segons han informat fonts municipals. El moment de màxima intensitat ha estat de matinada, tot i que a primera hora la pluja ha anat guanyant terreny i es preveu que la neu es vagi fonent poc a poc.

Transport escolar

Protecció civil ha informat a través de Twitter que hi ha afectacions en el transport escolar per la neu al Moianès, on s’ha anul·lat alguns serveis, i a la Segarra, a les rutes que van fins als instituts Cervera i Guissona.

A Barcelona, la neu que ha caigut a la zona alta de la ciutat i de Collserola provoca afectacions als autobusos de barri per la presència de neu i gel a la calçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia