Societat

SOCIETAT

Les primeres processons a Peralada, Amer i Besalú, demà

A Sant Climent Sescebes s’inicien diumenge les representacions de la Passió, que estrena director

Aquest cap de setmana es dona el tret de sortida a algunes de les més característiques processons de Setmana Santa de les comarques gironines. A Peralada, demà divendres a 2/4 de 9 del vespre, s’iniciarà pels carrers del nucli antic de la vila la tradicional processó dels Dolors. En aquest seguici de vuit-cents anys d’antiguitat, anomenat també la processó “del silenci”, participen més de 50 persones que es van canviant per suportar el pes de les imatges que per única vegada a l’any surten de la parròquia de Sant Martí.

A Besalú, el pare abat de Montserrat participarà demà divendres a la processó dels Dolors. El seguici sortirà de l’església del monestir de Sant Pere a les nou del vespre. També demà a Amer, en el marc de la Setmana dels Dolors, tindrà lloc la processó, a càrrec de la Congregació. Avui dijous ja es du el pendó a casa del prior i la priora, i demà la processó començarà a la plaça del Monestir a 2/4 de 10 de la nit. L’Ajuntament restringirà el pas de vehicles a partir de la una del migdia.

El diumenge 25 de març, diada del Ram, tindrà lloc la primera de les representacions de la Passió de Sant Climent Sescebes. Com a novetat, aquesta sessió es farà amb la modalitat de taquilla inversa (el públic no pagarà a l’entrada i podrà fer l’aportació voluntària a la sortida). La resta de dies (30 de març i 1 d’abril), l’entrada serà de 8 euros. L’edició d’aquest any tindrà un nou director professional, l’empordanès Ernest Ollero, que s’ha posat al davant d’un grup de més de 80 persones. Totes les funcions tenen lloc a l’escenari natural de l’Horta d’en Cusí, a les 6 de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia