Societat

SOCIETAT

Vistiplau al conveni marc de la gossera de l’Alt Empordà

El president del Consell Comarcal pensa que la majoria dels municipis s’hi adheriran i que el procés per a la licitació de les obres s’iniciarà aviat

El projecte ja es va aprovar el setembre passat

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà va donar ahir el vistiplau al conveni marc per a la construcció del centre de protecció i adopció d’animals de la comarca, un document que permetrà que tots els municipis de la comarca que ho vulguin s’hi puguin adherir i participar en el finançament dels treballs de construcció d’aquesta gossera que es construirà al municipi de Pedret i Marzà.

El nou centre de protecció i adopció d’animals domèstics està finançat sobretot per l’aportació de quatre agents: el Consell Comarcal, que és qui fa l’obra i que hi aportarà 830.324 euros; l’Ajuntament de Figueres, que hi posarà al voltant de 300.000 euros; la Diputació de Girona, que finançarà els treballs també amb 300.000 euros, i la resta d’ajuntaments de la comarca, que hi faran una aportació en funció del nombre d’habitants.

Abans de signar aquest conveni marc, el Consell té entesa ja amb 42 municipis. El president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, calcula que la gran majoria de municipis s’adheriran a aquest conveni marc: “Es preveu que se n’hi adhereixin més, a part d’aquests 42.”

El procés per portar els treballs a concurs s’iniciarà pròximament, segons calcula Roquer. De fet, el Consell ja té una partida per finançar les obres en el pressupost d’aquest any i el projecte d’obres ja va passar tots els tràmits d’aprovació el setembre passat. La gossera de Pedret i Marzà substituirà l’actual gossera de Figueres, que arrossega des de fa temps litigis amb els veïns de la zona que poden acabar amb una resolució que ordeni el tancament d’una part del centre.

Renúncies de consellers

En el ple del Consell d’ahir es va formalitzar la renúncia de dos dels consellers comarcals del PDeCAT. Es tracta dels alcaldes d’Albanyà, Joan Fàbregas, i Portbou, Josep Lluís Salas, que deixaran pas als alcaldes de Saus, Camallera i Llampaies, Esteve Gironès, i Sant Pere Pescador, Agustí Badosa.

El ple del Consell Comarcal de l’Alt Empordà va aprovar, amb 24 vots a favor, cap en contra i tres abstencions –Amelló (Cs), Toro (exregidor d’Unió) i Vergés (CExF)–, la moció del grup d’ERC en què es demanava la dimissió del conseller comarcal del PP, José Francisco Parra, que no va assistir al ple, pels comentaris de caràcter “feixista” que va escriure a les xarxes socials.

Parra, president del PP a l’Alt Empordà i regidor de Vilafant, va encendre diumenge les xarxes socials amb una piulada en què comparava la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya amb la detenció a mans de la Gestapo del president Lluís Companys, i insultava els tres regidors d’ERC de Vilafant. Parra escrivia, en castellà: “Mentre aquí tenim pallassos d’estar per casa que aprofiten qualsevol acte ludicofestiu per defensar delinqüents, Alemanya enxampa el fugitiu.” I hi afegia: “La història es repeteix… Els alemanys ens entreguen de nou un covard delinqüent que ha fugit de la justícia espanyola.” Amb l’expressió “pallassos d’estar per casa”, Parra es referia als tres regidors d’ERC de Vilafant, que en el marc de la inauguració de la Fira del Conill van mostrar pancartes per denunciar la repressió de l’Estat i per demanar la llibertat dels presos polítics.

LA XIFRA

24
consellers
van votar a favor que José Francisco Parra, del PP, dimiteixi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia