Educació

Producte del territori a les escoles ripolleses

Onze escoles de la comarca i del Bisaura i el Ges aprenen a valorar la proximitat

Sis escoles s’han incorporat al projecte Territori educador. Ens mengem les valls i ja en són onze del Ripollès, la vall del Ges i el Bisaura. Es tracta de les escoles Doctor Robert, de Camprodon; Pirineu, de Campdevànol; Mare de Déu de Núria, de Ribes de Freser; Segimon Comas, de Sant Quirze de Besora; Lloriana, de Sant Vicenç de Torelló; Joan Maragall, Salesians i Ramon Suriñach, de Ripoll; l’institut escola Mestre Andreu, de Sant Joan de les Abadesses, i les escoles de la ZER Vall del Ter (Vilallonga de Ter, Llanars, Sant Pau de Segúries i Ogassa) i Comte Arnau (Vallfogona de Ripollès i Planoles).

Aquest projecte pedagògic pretén donar valor als productes agroalimentaris del territori i contribuir a fomentar el consum de proximitat. Es tracta, en definitiva, de generar un sentiment de pertinença i identitat entorn del producte local i l’activitat tradicional dels territoris on hi ha els centres educatius participants. A més, també vol promocionar una cultura d’alimentació sana, de qualitat i de proximitat a la població local a través de l’escola.

Les actuacions del projecte consisteixen a donar a conèixer els productes locals més significatius del territori. La llista és molt llarga i inclou la carn de vedella, els làctics i els formatges, la carn de xai i de cabrit, la trumfa de la vall de Camprodon i la patata del bufet d’Orís, la carn de poltre i els embotits.

Hi participen alumnes de primària amb el treball a l’aula mitjançant materials pedagògics especialment dissenyats pel projecte i amb visites a ramaders, agricultors i productors agroalimentaris locals. També es duen a terme sessions informatives per a les famílies i els docents centrats en el producte de proximitat, la seva expressió gastronòmica i la seva importància nutricional.

Territori educador. Ens mengem les valls es va posar en marxa l’any 2016 amb la voluntat de transferir a les escoles del Ripollès, la vall del Ges i el Bisaura l’experiència del projecte Ens mengem la vall, promogut per l’Associació Cultural i Gastronòmica de Cuines de la Vall de Camprodon a l’escola Doctor Robert de Camprodon amb els mateixos objectius a aquella vall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona