El nombre d'immigrats empadronats al Camp i l'Ebre supera el 30% en set municipis

Salou és la ciutat que registra més persones nouvingudes, la majoria de les quals provenen del Senegal

Fa deu anys un 11,60% de les persones que residien a Salou eren nouvingudes. En aquest temps, la població ha crescut un 117,24%. És a dir, ha passat dels 12.267 habitants als 26.649, i un 41,05% d'aquestes persones són ara ciutadans que han arribat d'arreu del món. Pràcticament una quarta part provenen d'Àfrica, dels quals un gruix important són senegalesos (1.528). Fins a la capital de la Costa Daurada, però, hi han arribat també persones provinents de l'Argentina (929), Romania (783) i Anglaterra (658), entre d'altres països. En total a les comarques del Camp i l'Ebre hi ha set municipis que tenen més d'un 30% d'immigrats empadronats. I, al contrari de Salou, a la resta de ciutats la majoria de persones nouvingudes aquests anys provenen de països de la Unió Europea. A Mont-roig, per exemple, alemanys i romanesos constitueixen les comunitats amb més pes, seguits dels marroquins i els francesos. Els nouvinguts provinents de Romania són, de fet, els qui tenen més presència a la majoria dels municipis amb més nouvinguts: Al Perelló són prop de la meitat dels immigrats, a l'Ampolla una tercera part dels ciutadans estrangers empadronats i, a Ulldecona, dels 2.266 estrangers 1.198 són també romanesos.

A banda d'aquests nuclis, hi ha una vintena de municipis on viuen més d'un 20% de persones immigrades, per damunt del 18,57% de la mitjana de la demarcació –vegeu el gràfic–. A municipis petits d'interior i amb poques possibilitats de trobar-hi feina, com Capafonts, Savallà del Comptat o Forès, no hi viu cap persona de fora i també registren percentatges molt baixos nuclis amb aquestes mateixes característiques, com són Senan, els Garidells, Maspujols, les Piles, la Febró, Conesa o Cabacés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.