Commemoracions a Argelers, Sant Cebrià i Cotlliure

Aquest cap de setmana comptarà amb unes manifestacions d'importància dedicades al record i la commemoració de la Retirada i dels camps de concentració a Catalunya Nord. Aquesta és la iniciativa de l'associació FFREEE (Fills i filles de republicans espanyols i infants de l'exili) i dels municipis d'Argelers, Sant Cebrià i Cotlliure.

Divendres a Argelers sota el títol de Resistir en els camps, es presentarà una exposició del CIDER (Centre d'Interpretació i de Documentació de l'Exili Republicà) sobre obres, documents i objectes realitzats en els camps a base de materials de recuperació.

Dissabte, és una marxa simbòlica que sortirà de l'entrada nord de Sant Cebrià-Platja, on es situava el camp, fins al cementiri del poble on es farà una ofrena floral amb presència del batlle. Els participants es desplaçaran després a Argelers per una segona ofrena floral al Cementiri dels Espanyols. Seguiran, a la tarda, conferències i projeccions cinematogràfiques amb, entre altres, el film Dale recuerdos de Didier Ruiz, rodat al camp de Ribesaltes amb la participació de membres del FFREEE.

El diumenge, és a Cotlliure que tindran lloc diverses manifestacions a l'entorn de la remesa del Premi Internacional Antonio Machado de Literatura. Conferències, concert i espectacles envoltaran la remesa del premi en homenatge al poeta mort a Cotlliure i enterrat al cementeri marí en el qual es farà també una ofrena floral.

Informacions i el programa detallat del cap de setmana poden ser obtinguts a FFREEE 04.68.95.85.03 o a ffreee.retirada@orange.fr



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.