Societat

Les tempestes amb calamarsa i fortes ratxes de vent escombren gran part de Catalunya

Els Bombers han rebut uns 60 avisos i una intensa granissada ha dificultat durant una hora la circulació a la C-32 a Calafell

Les comarques del Camp de Tarragona, Penedès i de la costa de Barcelona han estat les més afectades per les calamarsades, els cops de vent i els forts ruixats

Diumenge molt inestable amb diverses tempestes de curta durada, però amb calamarsa i fortes ratxes de vent, que han escombrat gran part de Catalunya. Una intensa granissada ha dificultat la circulació de vehicles durant més d’una hora a la C-32 a Calafell (amb vehicles aturats al quilòmetre 8, a l’alçada del túnel de la Granja).

Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a les 17.00 hores un total de 60 avisos relacionats amb els xàfecs, la majoria per retirar branques caigudes o elements inestables. El telèfon 112, per la seva banda, ha rebut un centenar de trucades per incidències relacionades amb el vent, principalment a la zona metropolitana de Barcelona.

Les comarques del Camp de Tarragona, Penedès i de la costa de Barcelona han estat les més afectades per les calamarsades, els cops de vent i els forts ruixats, que han deixat registres destacables com els 27,6 litres d’Oliana, els 25,4 de la Beguda Alta, els 24,1 litres de Viladrau, els 21,4 d’Olesa de Montserrat, els 20,2 de l’Ametlla del Vallès o els 19,2 de Valls.

Les fortes ratxes de vent s’han fet notar en la majoria de les tempestes i sobresurten registres com els 97 km/h de Castelldefels, els 85,3 km/h de Santa Coloma de Farners, els 83,5 km/h de Font-rubí els 81 km/h de Vic, els 78 km/h de Mataró, els 77 km/h de Barcelona-Plaça de Sants o els 76,3 km/h de Vila-rodona, segons dades de les estacions automàtiques del Meteocat i Meteoclimatic.

La calamarsa s’ha deixat veure en nombroses poblacions, especialment del Penedès i el Camp de Tarragona, com Reus, Calafell, el Vendrell, Tarragona, Cambrils o Banyeres del Penedès. La cota de neu al Pirineu ha anat baixant progressivament dels 2.000 metres i a la tarda s’ha situat al voltant dels 1.500 metres (amb nevada abundant a estacions d’esquí com el Port del Comte i la Molina). De fet, la neu ha arribat a baixar fins a la plana de la Cerdanya, a Prullans (1.100 metres).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia