Societat

Sisena edició de la pujada a peu a Sant Pere de Rodes

Nou rutes a peu sortiran dels pobles del voltant del monestir en aquesta trobada anual que commemora els antics pelegrinatges

Nou rutes de caminants tornaran a sortir el diumenge 6 de maig dels nou pobles de la falda del monestir per reunir-se a Sant Pere de Rodes. Un any més el primer diumenge de maig se celebrarà la jornada festiva del conjunt monumental de Sant Pere de Rodes que reuneix vora 400 caminants i més d’un miler de visitants en un sol dia.

Els marxadors es trobaran a l’antic poblat de Santa Creu de Rodes, on es farà la benvinguda amb esmorzar per als inscrits, visites guiades gratuïtes i música popular amb el grup Meandre. A les 12:40 h es farà una cercavila fins al monestir on els Vailets de l’Empordà, la colla castellera de Castelló d’Empúries, faran una actuació. A continuació hi haurà una botifarrada popular. Al llarg de tota la jornada hi haurà portes obertes al conjunt monumental i el dia es clourà amb una visita guiada a Sant Pere de Rodes i al castell de Sant Salvador de Verdera. Un servei d’autobusos tornarà els caminants als pobles.

Entre 45 minuts i 4 hores

La pujada a Sant Pere de Rodes rememora els antics pelegrinatges i les celebracions dels Anys Sants. Les nou rutes fan que la marxa sigui accessible amb diferents nivells de dificultat: les més llargues, des de Cadaqués o Roses, de tres o quatre hores de marxa; les més curtes, que surten de la vall de Santa Creu (45 minuts) i de la Selva de Mar. Entremig, les marxes des de Pau, Vilajuïga, Llançà i el Port de la Selva oscil·len entre una hora i mitja i tres hores.

La pujada està organitzada conjuntament entre l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l’associació Via Pirena, el Parc Natural del Cap de Creus i l’Ajuntament del Port de la Selva, amb la col·laboració de la resta d’ajuntaments i més de 40 voluntaris.

Per participar en la VI Pujada cal fer la inscripció prèvia a la pàgina web de Via Pirena www.viapirena.cat amb una participació que oscil·la entre els 4 i els 12 euros en funció de les opcions que s’hagin escollit.

LA DATA

06.05.18
Nou rutes
a peu sortiran dels nou pobles del cap de Creus per reunir-se a Sant Pere de Rodes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona