Salut

Guia de recursos de salut mental de l'Urgell i la Segarra

L'eina difon i posa a l'abast dels malalts i els seus familiars tots els serveis que s'ofereixen al territori

La Taula de Salut Mental Urgell-Segarra va presentar ahir la primera guia de recursos de salut mental d'aquests territoris. L'acte, que va tenir lloc al Palau dels Marquesos de la Floresta a Tàrrega, va reunir les entitats i administracions participants i tècnics del sector social i de la salut.

La guia recull de manera pràctica i amb un llenguatge entenedor una vintena de serveis als quals els malalts mentals o els seus familiars poden dirigir-se per trobar resposta a les seves necessitats. Els centres d'atenció primària, el centre d'atenció i seguiment a les addiccions i el centre de salut mental infantil i juvenil són alguns dels serveis que s'hi poden trobar.

La presidenta de la Taula de Salut Mental Urgell - Segarra, Montse Pont, va manifestar que van veure que hi havia un factor coincident entre les persones amb problemes de salut mental que atenien: “La majoria havien passat molt temps perduts i sense saber a qui acudir i a on anar.” La guia ha estat fruit del treball en xarxa que ha realitzat la Taula de Salut Mental, creada el 2006 sota l'aixopluc de la Federació Salut Mental Catalunya. La taula està formada per representants territorials de l'administració, tècnics de sanitat i de serveis socials i de salut mental del territori com l'Associació Alba, l'Associació de Salut Mental Ondara Sió, Aspid, Càritas i la Creu Roja

La presidenta de l'Associació Alba de Tàrrega, Maite Trepat, va reiterar que la guia ha estat possible gràcies al treball coordinat de les entitats i administracions. La guia es presentarà properament a Cervera, es farà arribar als diferents ajuntaments del territori i s'oferirà a les localitats, associacions, entitats i col·lectius interessats que ho demanin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs