Salut

Polseres de fil contra el càncer

Dues nenes de Benicarló es posen a fer braçalets per ajudar una amiga amb leucèmia, estenen la iniciativa i recullen un milió d'euros per a Sant Joan de Déu

El laboratori oncològic de l'hospital ha ampliat la plantilla

El laboratori de l'hospital Sant Joan de Déu dedicat exclusivament a la investigació sobre el càncer infantil disposa d'un milió d'euros més per continuar la seva tasca gràcies a dues nenes que es van posar a vendre polseres per ajudar la seva amiga Candela, a qui van diagnosticar leucèmia l'any 2013 i que va ser tractada en aquest centre sanitari. La història va començar fa tres anys, quan una voluntària de Sant Joan de Déu va ensenyar a fer polseres de fil a la Candela, d'onze anys, perquè estigués distreta mentre li aplicaven la quimioteràpia. La nena va aprofitar un cap de setmana que va passar a casa seva, a Benicarló (Baix Maestrat), per ensenyar a fer-ne a les seves amigues Mariona i Daniela, que es van posar a vendre-les en una paradeta d'aquesta localitat. Quan la Candela va tornar a l'hospital, les dues amigues van continuar venent polseres, a les quals van posar el nom de Candeles, en honor de la seva amiga, i els diners que recaptaven van decidir destinar-los a projectes de recerca del càncer infantil de Sant Joan de Déu.

A partir d'aquell moment, la iniciativa de les nenes es va desbocar. L'entusiasme de totes dues a l'hora d'elaborar les polseres i d'empaitar amics, familiars i veïns del poble perquè en compressin es va estendre i la producció de Candeles es va multiplicar. La planta vuit de Sant Joan de Déu, on hi ha els pacients oncològics, es va convertir en una fàbrica de polseres després que la Candela els ensenyés la tècnica d'elaboració.

Al cap de poc temps, els pacients de la planta vuit van quedar desbordats per la demanda de Candeles i van recórrer a YouTube per aconseguir més mà d'obra disposada a fer-ne més, distribuir-les i recollir més fons. El vídeo es va anar fent viral de mica en mica i la producció de polseres s'ha disparat de manera exponencial. Des de finals de l'any 2013 fins ara, s'han elaborat més de 274.000 polseres, que s'han venut a preus d'entre 3 i 5 euros. En total, s'han utilitzat gairebé 600 quilòmetres de cinta.

El milió d'euros aconseguit amb la venda de les Candeles ha servit per ampliar la plantilla d'investigadors a Sant Joan de Déu, l'únic centre de l'Estat amb un laboratori dedicat únicament a investigar el càncer infantil, que té sis línies de recerca i 27 investigadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona