Salut

Un any de la mort del jove igualadí Gabriel Pérez

El noi, de 24 anys, va morir després de rebre una qüestionada atenció a l’hospital d’Igualada, on va anar tres dies seguits

El Departament de Salut va aplicar un expedient sancionador al centre

Avui fa un any va morir a l’hospital Clínic de Barcelona el jove igualadí Gabriel Pérez, de 24 anys. Hi va arribar ja en estat crític i amb una peritonitis, complicació d’una apendicitis que se li va detectar només en l’última de les tres visites en dies consecutius que va fer al servei d’urgències de l’hospital d’Igualada. L’atenció mèdica que va rebre el jove va ser qüestionada per la família des del primer moment i el cas va tenir una gran resposta entre la ciutadania de l’Anoia, que va assistir massivament a una concentració a davant de l’hospital d’Igualada dues setmanes després. El centre i el Departament de Salut van guardar silenci durant un mes i mig, fins que el 7 d’octubre Salut va anunciar l’obertura d’un expedient informatiu. El mateix dia, el gerent de l’hospital d’Igualada, Ferran Garcia, va reconèixer “errors de diagnòstic” i va anunciar canvis en els protocols a urgències, millores en el traspàs d’informació entre professionals, nous responsables al servei d’urgències i a la direcció assistencial i la creació de la nova figura de responsable de seguretat del bloc quirúrgic.

Setmanes després, transcendia un informe del Departament de Salut on es reconeixia que Gabriel Pérez va ser donat d’alta el segon dia quan ja hi havia evidències patològiques a l’analítica. En la seva tercera visita a urgències, ja “amb una clínica de peritonitis”, l’informe relata que “va patir una demora excessiva en entrar a la sala d’operacions” i va tenir complicacions durant la inducció anestèsica pel “mal funcionament de les tubuladures”.

Salut va acabar obrint un expedient sancionador al centre que es va resoldre amb una sanció que no es va fer pública.

LA DATA

22-8-2016
el jove Gabriel Pérez
va morir a l’hospital Clínic de Barcelona.

Set metges denunciats per la família

La família de Gabriel Pérez va denunciar set facultatius davant el jutjat d’instrucció número 3 d’Igualada. La querella acusa d’homicidi imprudent els metges que el van atendre el segon i el tercer dies que va anar a urgències. Són dos metges d’urgències, dos cirurgians, un anestesista i dos metges residents. També es reclama al Consorci Sanitari de l’Anoia com a responsable civil subsidiari. La declaració dels metges es farà el pròxim mes d’octubre, després de ser ajornada el mes de febrer passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona