El Departament de Salut construirà un hospital comarcal d'aguts a Vilanova

El Garraf es reordenarà a nivell hospitalari, preveient que el Sant Camil sigui un centre sociosanitari

La consellera de Salut va atribuir la reorganització hospitalària a l'augment de la població de la comarca els darrers anys. «Aquest és un territori que ha crescut molt, que té una població de 150.000 habitants», va dir Marina Geli ahir. La consellera va apuntar que el govern territorial de salut de la comarca –que integren els municipis del Garraf i Cunit, i el Departament de Salut– va «haver de decidir anar cap a un procés de reordenació en una ciutat que s'ha fet molt gran».

«Hi ha hagut una maduresa que no havia vist gairebé mai, institucional i de les dues fundacions, perquè tothom continuarà tenint el seu espai», va dir la consellera. «Ningú no hi sortirà perdent», va assegurar Geli a l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, en referència al futur de l'hospital residència Sant Camil, situat al municipi.

Hospital sociosanitari

Per a la responsable de Salut de la Generalitat, la reordenació comportarà «tornar a llegir la història». «La fundació del Sant Camil continuarà sent una estructura hospitalària, més encarada a la proximitat de Sant Pere de Ribes i a tot l'àmbit sociosanitari», va explicar Marina Geli, demanant «confiança» als alcaldes. L'hospital de Sant Pere de Ribes ja ofereix 169 places de residència per a la tercera edat o persones amb malalties cròniques. D'altra banda, la consellera també va assegurar que el pla estudiarà «les possibilitats de docència i recerca que té aquest territori» en l'àmbit de la salut.

L'alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, va afirmar que el nou hospital de Vilanova és un «vell somni, i va recordar que l'especialització de Sant Pere de Ribes en l'àmbit sociosanitari, un servei adreçat bàsicament a la gent gran o als malalts crònics, és un dels objectius del nou model de desenvolupament econòmic del Garraf.

Geli inaugura el tercer CAP de Vilanova i el consultori d'Olivella

La consellera de Salut va inaugurar el centre d'atenció primària Baix a Mar de Vilanova ahir a la tarda. El centre, que va començar a funcionar a finals de desembre, disposa de 35 professionals, i ha suposat una inversió de 5,6 milions d'euros. A l'acte, hi va assistir bona part de la corporació municipal, així com els alcaldes de la comarca i representants de les associacions de veïns de la ciutat. Al matí, la consellera va inaugurar el consultori local d'Olivella, que substitueix l'anterior consulta de salut del municipi. Amb una superfície de 289,15 m², l'equipament ha suposat una inversió de 648.000 euros, i ha millorat tant l'accessibilitat com la comoditat dels usuaris i els professionals sanitaris d'Olivella, segons Salut. L'edifici disposa de consultes de medicina general, infermeria i pediatria.

La inversió començarà el 2011

Geli, Elena, el director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Sabaté, i el gerent del Consorci Sanitari del Garraf, Josep Lluís Ibáñez, van signar el protocol de col·laboració per promoure el pla de reordenació hospitalària del Garraf. Segons Geli, a finals de la primavera un pla funcional determinarà quin ha de ser el mapa hospitalari de la comarca, és a dir, quins serveis tindran els hospitals del Garraf, com es distribuiran les urgències, etc. El següent pas serà realitzar «un concurs d'idees i els projectes bàsics» dels equipaments, una tramitació que es realitzarà a partir de l'estiu, amb la voluntat que les inversions, d'uns 100 milions –per als quals «es buscaran fórmules de finançament»–, puguin «començar el 2011». Geli va descartar que el nou hospital sigui una «promesa electoral», i va dir que el mapa de reorganització definirà les passes que es faran els pròxims «quatre o cinc anys».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona